Sayfalar

24 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Baklalı Enginar



Faydalarını saymakla bitiremediğimiz enginar bizim evde de favori sebzelerimizden. Hatta 2 yaşındaki kızım bebekliğinden beri çok sever bu sebzeyi...Enginarı bazen bezelye ve patates ile pişiriyorum ama bu defa zeytinyağlı baklalı enginar yapmak istedim...



Tadı ve görüntüsü de güzel olunca hemen fotoğraflayıp paylaşmak istedim:)) Şifa kaynağı iki sebze aynı tabakta; ee siz de böyle bir öğün tüketince kendinizi inanın çok sağlıklı ve hafif hissediyorsunuz. Bu kadar faydalı bir yemeği çocuklarınıza da alıştırmaya çalışın mutlaka; onlara ne kadar erken sunarsak bu şifalı sebzeleri damak zevkleri de o kadar çabuk aşina olacaktır bu lezzetlere...

Ama tabii kendi sağlığınızı da unutmayın, bu aralar enginarlar da çok tazeyken bol bol yiyin ve yedirin...:))

Hepinize afiyet olsun...

Malzemeler

500 gr iç bakla
4 adet enginar
1/2 demet dereotu
1 büyük boy soğan
Yarım limonun suyu
tuz
taze çekilmiş karabiber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • İç baklaları iyice yıkayın ve suyunu süzdürün. Enginarları yıkadıktan sonra limonlu suda bekletin. Düdüklü tencerede soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında biraz soteleyin. Daha sonra baklaları da ekleyip 10 dakika daha arada bir karıştırarak soteleyin. İç baklaların kabuklarının rengi hafif değişmeye başlayınca enginarları da içine koyup bir miktar su, yarım limonun suyunu ve baharatları ilave ederek düdüklü tencerede 15 dakika, baklalar ve enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına aldığınız enginar ve baklaların üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder