Sayfalar

18 Ocak 2012 Çarşamba

Sütlü Balkabağı Çorbası



Sanırım bugünü mutfakta resmen balkabağı günü olarak ilan ettim. Önce bir kısmından çorba yaptım sonra da tabii tatlısını...:) Bunları yapınca da yayınlamak lazım diye düşündüm. Bu çorba gerçekten içmeye alıştığımız klasik çorbalardan daha farklı yeni tatlar arayanlar için süper diye düşünüyorum:)) Bence çok marjinal ve lezzetli umarım siz de beğenirsiniz...

Malzemeler

500 gr balkabağı
1 orta boy soğan
2 adet havuç
1 orta boy patates
1 fincan bulgur
1 avuç ince kıyılmış dereotu
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz, karabiber

  • Kabaklarınızı yıkayıp gelişigüzel doğrayın. Bir tencerede soğan, patates ve havuçu renklerini alana kadar bir miktar zeytinyağında kavurun. Tencereye üstlerini örtecek kadar su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca bulguru ve kabaklarınızı da karışıma ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.

  • Sebzelerin piştiğinden emin olunca tüm karışımı blendardan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra 1 bardak süt ve dereotunu da çorbanıza ekleyin. Çorbanız çok yoğunsa biraz daha su ekleyebilirsiniz. Balkabağının hafif tatlı bir lezzeti olmasından dolayı bol karabiber ve tuz ile muskat eklemenizi tavsiye ederim. 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder