Sayfalar

17 Ocak 2012 Salı

Fırında Beşamel Soslu ve Peynirli Karnabahar



Çocukluğumda kızartmasını ve yemeğini çok sevdiğim karnabaharı fırında pişirmeyi daha çok seviyorum. Kızartması da lezzetli ama hem yağ kokusu hem de kızartmayı yedikten sonra insanın üzerine ve midesine çöken o ağırlık hissi bana pek hoş gelmiyor artık...Oysa bu tarif hem hafif hem de içine süt ve peynir gibi besleyici malzemeler girdiği için, tabii bir de kızım için çok faydalı olması nedeniyle severek tüketiliyor bizim evde. Üstelik hazırlaması kolay lezzeti de süper...Siz de akşam iş çıkışı bazen ne yapacağınızı bulamadığınızda bu pratik tarifi denemenizi tavsiye ederim...



Malzemeler

1 orta boy karnabahar
1 avuç ufalanmış bayat ekmek içi
1 su bardağı peynir rendesi (tercih sizin ama ben beyaz peyniri tercih ediyorum )
1 avuç ince kıyılmış dereotu
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı tam buğday unu
2-2,5 su bardağı süt

  • Öncelikle karnabaharı bir tencerede buharda pişirin veya suda çok hafif haşlayın, ama çok ezilip dağılmamalarına dikkat edin. Yumuşamış olan karnabaharlarınızı fırın kabınıza koyduktan sonra tereyağını ve unu bir tencerede kavurun. Un rengini aldıktan sonra süt ilave edin. Burada süt miktarı sizin sos kıvamını nasıl tercih ettiğinize kalmış; 2-2,5 bardak süt yeterli olur ancak daha ince bir sos isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz.

  • Sosunuzun altını kapatın ve dereotunu bu sosa ekleyerek iyice karıştırın. Karnabaharlarınızın üzerine sosu döktükten sonra peynir rendesini ve bayat ekmek içini fırın kabınızın üstüne serpiştirin. En üste de arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin.

  • 175 veya 200 derecede 15-20 dakika ekmek kırıntıları da kızarınca fırından alın üzerine isterseniz dereotu veya taze soğan ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder