Sayfalar

15 Eylül 2014 Pazartesi

Kakaolu Portakallı Pankek


Sonbaharın gelişiyle mutfakta daha bir mutluyum, kahvaltı saatinde, yazın o bunaltıcı sıcak günlerinde domates, peynir, salatalık ve zeytinle geçiştirdiğim günler geride kaldı...;) Çok sıcak havanın etkisiyle sabah yataktan kalkar kalkmaz kahvaltı yapmak bile kötüydü benim için, neyse artık en sevdiğim mevsimde mutfakta kahvaltı saatine daha çok özen gösteririm...

Bu pankeklerde pazar kahvaltısı için muhteşem bir alternatif, aynı zamanda klasik pankeklerin dışında farklılık arayan ve çikolatalı lezzetlere hayır diyemeyenler için de harika bir tarif...


Bu arada, çikolata dedim ama bu pankeklerin içinde çikolata hiç yok, bu kadar koyu çikolata renginin sebebi sadece bitter ve kaliteli kakao kullanmamdan kaynaklanıyor. Siz de bitter kakao kullanarak çikolata lezzetinde bu pankekleri deneyebilirsiniz. Ben portakal ve çikolata uyumunu çok severim, o yüzden bu defa portakallı yaptım.

Neyse, ben bir an önce tarife geceyim ki, siz de en azından önümüzdeki Pazar kahvaltısında bu muhteşem pankekleri deneyip, kendinizi bunlarla şımartmayı unutmayın. Yoğun geçen bir haftadan sonra bu pankekler eminim size çok iyi gelecek...

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı bitter kakao
1/3 su bardağı portakal suyu
2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1, 5 yemek kaşığı toz şeker
1, 5 su bardağı un
Bir tutam tuz

▪ Bütün malzemeleri derin bir kapta homojen kıvama gelene kadar iyice çırpın. Pankeki yapacağınız yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtın, bu sırada tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin.

▪ Tereyağ eriyince pankek hamurundan bir kaşık ile alıp tavaya koyun. Tavanız geniş ise, aynı anda 3-4 pankek pişirebilirsiniz. Pankeklerin her iki yüzeyini de birkaç dakika eşit miktarda pişirin ve servis tabağına alın. Bu pankekleri ılık olarak portakal reçeliyle servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder