Sayfalar

9 Şubat 2014 Pazar

Balkabaklı Muffin



Bıktınız mı benim balkabaklı tariflerimden ? :( yok, ama napıyim neyin içine koysam mükemmel bir doku ve lezzet katıyor, bir de bu kadar lif deposu bir besin insanı içinde balkabağı olan muffini tüketirken bile kilo anlamında vicdan yapmamıza da sebep olmuyor...



Eh, bu kadar balkabağı delisi gibi herşeyin içine koyduğum için, eşim de geçen hafta çok almış, ben de bu sefer muffin de yaparım diye düşündüm. Hera, zaten bayılır, herşeyden önce kek ve muffin yaparken bu çırpma aşamasına bayılıyor. Ben de sesleniyorum hemen, Hera, ayy çok yoruldum çırpamıyorum bunu falan diye, nefes nefese oyunu bırakıp hışımla çıkıyor taburenin üstüne, ama ne keyif bıraksanız bir saat devam eder böyle...;))



Ha, bir de soruyor bu defa neli yapıyoruz annecim bunu diye, ee haklı çocuk mutfakta neredeyse yapılan her yemek bir öncekinden farklı bir içeriğe ve lezzete sahip oluyor benim mutfak denemelerim yüzünden...;)) neyse, balkabağını seviyor, zaten muffin ya da kek olsun, Hera için hiç farketmez...;))



Bu arada bu muffinler, çok severek her yaptığını takip ettiğim Jamie Oliver 'a ait...Görüntüsünü o kadar çok beğendim ki, hemen denemek istedim. Zaten lezzeti için çok fazla birşey söylememe gerek yok, durmayın hemen deneyin...siz servis ederken üzerine bir miktar iyice çırpılmış krema ekleyebilirsiniz, ben tercih etmedim zaten bu haliyle yanında bir bardak ılık sütle doyamayacağınız bir lezzet...;))

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

450 gr kabak
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya özü yada vanilin
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
2 - 2,5 su bardağı un
1 avuç iri parçalara ayrılmış ceviz

▪ Balkabağını doğrayıp, iyice yumuşayana kadar buharda pişirin ve püre haline getirin. Derin bir kapta yumurta, vanilya ve toz şekeri mixer ile iyice çırpın. Karışıma sıvıyağ ve süt ekleyip tekrar çırpın. Kabak püresini de ilave edip iyice karıştırın.

▪ Başka bir kapta un, kabartma tozu, tarçın ve zencefilli harmanlayıp, bu karışımı diğerine ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra, en son cevizleri de ekleyin ve kek hamurunu muffin kalıplarına paylaştırın. 200 derece fırında 40 dakika kadar kürdanla kontrol ettiğinizde yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirin.

1 yorum:

  1. Üç günlük dünyada eğer sağlık sıhhat sorununuz yoksa bu perhiz diyet kalori işlerine çok da kafayı takmamak lazım. Harika bir tarif teşekkür ederim..

    YanıtlaSil