Sayfalar

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Tahinli Dondurma


Dün akşamdan beri şu postu yayınlamamak için bir sürü bahane uyduruyorum, bu ne tembellik diyebilirsiniz ama, bayram tatili çok iyi geldi demiştim ya, biz dayanamadık bu sıcaklara, tekrar tatil yapalım dedik. 4- 5 gündür yoktum burada, ama her tatil dönüşü blogu ne kadar özlesem de yazma konusunda bir üşengeçlik oluyor mutlaka...;)



Neyse, sonunda oturabildim bilgisayar başına, Hera tatil sarhoşluğuna dayanamayıp, uykuya daldı bile...;) Ben de arşive bakarken, (arşivi de bir görseniz bir yemek tarifinin en az 40 - 50 tane fotoğrafı var, bunları aktarmak ayrı bir dert, içlerinden en beğendiklerimi bulup yayınlayabilmek ayrı...), bu dondurma tarifi bu sıcakta hepinize iyi gelir diye düşündüm. Geçen hafta, tefalin dondurma tarifleri arasında bulduğum bir tarif tahinli dondurma...Ama, o tarif bol yumurta içerikliydi, bende internette biraz daha araştırırken bu dondurmayı yumurtasız deneyenlerden notlar almıştım. Yumurtanın dondurmanın kıvamına çok büyük bir katkısı olsa da, çoğunlukla benim tercihim olması zor...Bu tarifi kendi damak zevkime göre hazırladım, akşam tadına bakarken tereddüt içinde olsam da, tahinin aromasının bu dondurmaya helva lezzeti katması evdeki herkesi oldukça memnun etmişti.



Hatta, dibine kadar bir oturuşta tükettiğimiz bu lezzetli doldurmayı, Hera ertesi gün bile sayıklıyordu. Tekrar yapacağıma söz verdim tabii, ama sırada o kadar çok tarif var ki, bakalım ne zaman sözümü yerine getirebilirim? ;))

Bu arada eğer tahin ve helva seviyorsanız, bu dondurmayı mutlaka deneyin. Bu sıcak havada donmuş bir helva lezzeti gerçekten iyi geliyor...

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

500 ml süt
1/2 su bardağı süt kreması
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası -tepeleme
1 tatlı kaşığı dondurmalık salep
1 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da vanilin
4 yemek kaşığı tahin

▪ Tahin hariç tüm malzemeyi derin bir tencerede 10 - 15 dakika beklettikten sonra orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelmeden önce ateşten alın ve tahin ekleyerek iyice çırpın. Karışımı başka bir kaba aktarıp iyice soğutun ve derin dondurucuda 15 dakika dinlendirin.

▪ Dondurma makinasının talimatlarına göre dondurmayı hazırlayıp, derin dondurucuya koyun ve en az 4 saat donması için bekleyin. Eğer dondurma makinası kullanmıyorsanız dondurmayı bir kaba aktarıp, derin dondurucuya koyun. Saat başı dondurmayı alıp iyice karıştırın ve tekrar koyun. 8-10 saat içinde dondurmanız hazır olacaktır.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık tatlım,harika görünüyor.En kısa zamanda denemek istiyorum:)Farklı dondurma tariflerini de dört gözle bekliyorum...:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım,bu arada sen de mutlaka dene tadı görüntüsünden çok daha güzel...

    YanıtlaSil