Sayfalar

29 Ağustos 2013 Perşembe

Tahin Soslu Piyaz




Bizim evde bakliyatlardan yapılan her türlü salata severek tüketilir...Bu durum biraz benim tercihlerimden kaynaklansa da, iyi ki de böyle, çünkü Hera için de en doğru ve sağlıklı beslenme tarzı bu...

Hele ki, bir çocuk sebzeleri veya bakliyatları tüketmekte sorun yaşıyorsa, bu sebze ve baklagilleri farklı salata çeşitleriyle onlara alternatif olarak sunabilirsiniz. Örneğin, bu piyaz tarifi bir de üzerinde tahinli sosuyla Hera için mükemmel bir ziyafet oluyor. Üstelik, Hera tahine tapmış durumdayken, bu salatayı sevmese gerçekten şaşırırdım... Bu tahin sosuyla denediğim piyazı tattığım günden beri, piyaz benim için bundan başka bir şekilde tüketilemez oldu artık...



Tahinin lezzetine nar ekşisinin o aromatik ekşi tadı eklenip de mükemmel lezzetteki şeker gibi fasulyelerle buluşunca bu lezzete doyum olmuyor. Piyazı sıklıkla deniyorsanız ve biraz olsun farklılık arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Eminim, mutfağınızdaki o klasik piyaz tabağı farklı bir boyut kazanacak ve siz onu hep bu haliyle yemek isteyeceksiniz. Bu arada, bu lezzetli piyaz Antalya yöresine ait klasik bir tarifmiş.




Siz de bana güvenin ve bu tarifi en kısa zamanda deneyin, sevdiklerinize de tattırmayı unutmayın...;))

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1, 5 - 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet orta boy kırmızı soğan
1 adet domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
Sos için;

4 yemek kaşığı tahin
2 - 3 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı nar ekşisi veya 1 limonun suyu
Yeterli miktarda zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber, sumak

▪ Haşlanmış fasulyeleri salata kasesine aldıktan sonra üzerine küp küp doğranmış domates ve ince şeritler halinde kesilmiş kırmızı soğan ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu da ilave ettikten sonra tuz, karabiber, sumak ve pulbiber ekleyip harmanlayın.

▪ Tahinli sos için, tahin, elma sirkesi, zeytinyağı ve nar ekşisini bir sos kabında iyice karıştırın. Piyazı servis ederken üzerine bu sostan gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder