Sayfalar

31 Ocak 2012 Salı

Kurutulmuş Domates ile Organik Erişte Salatası


Hem doyurucu ve lezzetli hem de hafif olduğunu düşündüğüm bir tarifim var bugün. Yapılışı da oldukça basit zaten. Geçen yazın sonunda Cunda Adası'ndaki kısa bir tatilden dönerken dönüş yolunda yerli pazarcılardan aldığım kurutulmuş domatesleri uzun zamandır kullanmıyordum. Taze domates lezzeti olmasa da kışın tatsız domatesleri tüketmektense kurutulmuş halini daha organik buluyorum. Aslında yeşil salatalara çok yakıştırıyorum ama dolapta elime gelince bu sefer ki farklı bir salata olsun dedim...

Malzemeler

200 gr köy eriştesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
10 adet badem veya ceviz
3-4 adet salatalık turşusu
15-20 gr beyaz peynir
6-7 adet kurutulmuş domates
Karabiber

  • Erişteyi 5-6 dakika kadar sıcak suda haşlayın servis tabağınıza alın. Bir tavaya zeytinyağı koyup bademleri çok hafif kavurun. Bademleri ve dilimlediğiniz salatalık turşusunu eriştenin üzerine koyun. En son küp küp doğranmış beyaz peyniri, kurutulmuş domatesleri ve öğütülmüş karabiberi ekleyip servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder