Sayfalar

3 Şubat 2012 Cuma

Pazılı Peynirli Börek


Dün akşam yemek kitaplarını karıştırırken börek tariflerine baktıkça bloga nedense hiç börek tarifi eklemediğimi farkettim. Birden bire dolaptaki pazı demetlerini el açması bir börekle değerlendirebilirim diye düşündüm. Sadece pazılı börek biraz tatsız olabileceğinden bunu peynirle birleştirince ve hamuru da elinizde açınca oldu bize sıcacık kıyır kıyır bir börek...En kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim pazı yemeyen çocuklar için de alternatif ve besleyici bir lezzet...

Malzemeler

Hamuru için

4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çorba kaşığı tuz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
250 gr eritilmiş margarin ( tercihen yarısını sıvıyağ ile de yapabilirsiniz )

İç Malzeme

100 gr lor peyniri
100 gr rendelenmiş beyaz peynir
300-400 gr haşlanmış pazı
Tuz
Karabiber
Kırmızı Biber

  • Hamurunuz için unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın, daha sonra yoğurt, yumurta, sirke ve yağı da ilave edip iyice yoğurun. Hamuru biri büyük diğeri küçük olmak üzere 2 parçaya ayırın.

  • Haşlanmış pazıyı ince ince doğrayın, bir kapta peynirle ve baharatlarla karıştırın. Yağladığınız fırın kalıbınıza merdaneyle açtığınız büyük hamuru yerleştirin, dışa taşan kenarları kesmeyin. Daha sonra iç malzemenizi hamurun üzerine ekleyip dışa taşmış olan kenarları kapatın. Küçük hamuru da merdaneyle açıp malzemenizin üzerini bu hamurla örtün.

  • Son olarak hamurunuzun en üstüne 1 yumurta sarısı sürüp, çörek otu ilave edin. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder