Sayfalar

7 Aralık 2015 Pazartesi

İncirli Kurabiye


Geçen gün elime geçti evlendiğim zaman 10 sene önce küçük notlar aldığım tarif defteri...Her ne kadar bu tarif defteri yerine blogları veya sosyal medyayı tercih etsek de bende yeri ayrıdır kendi mutfağıma adım atıp sağdan soldan tadını deneyip beğenerek tarifleri not ettiğim bu eski defterin...

Bir de bu deftere küçük notlar almam benim bankada çalıştığım, kendi mutfağıma hiç zaman ayıramadığım bir zamana denk geliyor, nasıl iple çekerdim hafta sonu olmasını ve yeni bir tarif deneyip mutfakta vakit geçirmeyi.

Neyse, çok eskilere dönmeden tarife geçmeliyim, neredeyse 10 yıldır unuttuğum bu tarifi denedim geçtiğimiz hafta. Sevgili eşim ve Hera'm yerken kendilerinden geçtiler, ben de gerçekten çok özlemişim tadını benim de kahve saatlerime inanılmaz bir lezzet kattı. Bu kurabiyeyi şiddetle denemenizi öneririm, kapaklı cam bir kavanozda bir haftaya kadar tazeliklerini korumaları da harika; evde, işte ya da yolculukta hem sağlıklı hem de çok lezzetli atıştırmalıklar aynı zamanda.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

110 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı iri parçalara ayrılmış ceviz
6 adet kuru incir
3-3,5 çay bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

▪ İncirleri sıcak suda 5 dakika bekletin ve daha sonra bir bıçak yardımıyla küçük parçalar halinde kesin.

▪ Ceviz ve incir dışında bütün malzemeleri mixer ile biraz yoğurun daha sonra üzerine ceviz ve incirleri ekleyip tekrar yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dakika pişirin. Fırından aldığınız kurabiyeler soğuduktan sonra arzu ederseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Sevgili Güldeniz,
      Bu kurabiyede un olmadığı için yediğinizde ağzınızda dağılan harika bir lezzete dönüşüyor. Nisastayi ihtiyacınız kadar hamur elinize yapışmayacak ama yumuşak olacak şekilde ayarlarsaniz kıvam olarak da enfes olur. Denerseniz yorumlarınızı beklerim...
      Sevgiler...
      Seda

      Sil
  2. Daha fazla nisasta kaldirdi ama bardak olculeri farkli olabilir tabi. Cok lezzetli oldu, tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Fulya,
      Ben teşekkür ederim güvenip tarifi denediginiz için. Evet ben maalesef gram ölçüsü belirtmedim bu tarifte ama içindeki tereyağ kıvamı bile etkili olabiliyor hamurun toparlanma sürecinde. Bir daha ki sefere gram ölçüleriyle güncelleme yapsam daha iyi olur :) Ellerinize sağlık sizin de, afiyet şifa olsun...:)

      Sil
  3. hangi nişastadan kullandınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Buket,
      Genel olarak buğday nişastası kullanıyorum ben ama mısır nişastası ile de olur. Denerseniz, şimdiden afiyet olsun size de...:)

      Sil