Sayfalar

20 Kasım 2015 Cuma

Blueberryli Muzlu Ekmek


Muzlu ekmek ya da muzlu kek hangisini söylemek isterseniz enfes bir lezzet...özellikle olgunlaşmış dolapta tüketmeyi unuttuğunuz birkaç muz var ise hafta sonu o muzlarla yapabileceğiniz harika bir tarif bu. Hem çocuklar için hem de bizim için oldukça hafif ve canımız tatlı bir şey istediğinde çayın veya kahvenin yanında keyifle tüketebileceğimiz bir lezzet.


Ben lezzetini arttırmak için bir de blueberry ekledim siz kuru üzüm ya da kayısı da tercih edebilirsiniz. En kısa zamanda bu tarifi denemenizi tavsiye ederim eminim çok seveceksiniz.

Afiyet olsun.


Malzemeler

3 adet olgunlaşmış ezilmiş muz
1+3/4 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı dolusu tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1/4 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı blueberry

▪ Yumurta, toz şeker ve vanilyayı mixer ile orta seviyede iyice karıştırın. Daha sonra sırayla tereyağı, yoğurt ve ezilmiş muzu ekleyip karıştırmaya devam edin.

▪ Başka bir kasede harmanladığınız un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karışıma ilave edin ve tekrar çırpın. Son olarak blueberryleri ekleyip bir kaşıkla çok az karıştırın ve yagladiginiz ekmek ya da kek kalıbına karışımı dökün.

▪ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kürdan ile kontrol ettiğinizde yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirin.

▪ Fırından aldığınız muzlu ekmeği tel izgaranin üzerinde soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Donmuş yabanmersinini çözdürdükten sonra mı kullanmalıyız

    YanıtlaSil