Sayfalar

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Çağlalı Bakla



Baharın gelişiyle en sevdiğim sebzeler ve meyveler mutfakta yerini aldı, herşeyin o kadar güzel ve taze olduğu bir dönemdeyiz. Bu sıralar baharın lezzetlerinden baklayı sıklıkla yapıyoruz, özelikle de çağla ile...

Yaklaşık 4-5 sene önce Kaz Dağları'nda yaptığımız tatilde keşfetmiştik bu lezzeti ve o günden beri çağlayı sadece meyve olarak değil sebzelerle de pişirerek tüketiyoruz. Denemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim çünkü çağla ve bakla gerçekten birbirine çok yakışan bir ikili...Bizim bu aralar çok severek yediğimiz bu lezzetli tarifi deneyenlere de şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler

1 kg iç bakla
250 gr çağla
1 adet orta boy soğan
Zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış dereotu
Tuz  

▪ Bakla ve çağlayı iyice yıkadıktan sonra çağlaları bıçak ile ikiye bölün. Derin bir tencerede bir miktar zeytinyağı ile yemeklik doğradığınız soğanı soteleyin. Daha sonra çağla ve baklayı da ekleyip birkaç dakika karıştırın ve üzerini biraz geçecek şekilde su ilave edin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.  

▪  Tabağa aldığınız yemeğin üzerine dereotu serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder