Sayfalar

28 Ağustos 2014 Perşembe

Taze Adaçayı ile Sebze Paketi



Yaz sebzelerini seviyorum, özellikle hepsini bir araya getirip pişirmeyi daha çok seviyorum...Ama takip edenler bilir, sebze ve et yemeklerinde taze baharatları da kullanarak daha farklı tatlar yakalamaya çalışıyorum her zaman. Böylece, hem kullandığım baharatları değiştirerek aynı yemeği defalarca yapsam da her seferinde farklı tat almış oluyorum.

Tabii bu baharatları kullanmak da ölçülü olmak gerekiyor, az koyduğunuzda tadını alamayacağınız gibi çok koyarsanız yemeğin tadını da bozacaktır.

Bu lezzetli ve adaçayı ile pişirilmiş sebze paketi hem çok pratik hem de et yemeklerinin yanında harika bir alternatif. Fırında kızarmadan yavaş yavaş pistiği için aynı zamanda çok da sağlıklı. Yaz bitmeden istediğiniz sebzelerle siz de bu tarifi mutlaka deneyin.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

Arzu ettiğiniz oranda kabak, patlıcan ve domates
Tuz, karabiber
Bir avuç taze adaçayı
Zeytinyağı

▪ Sebzeleri iyice yikadiktan sonra ince halkalar halinde kesin. Yağlı kağıdın tam ortasına 1-2 avuç bu sebzelerden koyun. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı ekledikten sonra birkaç yaprak adaçayı koyun. Yağlı kağıdı şeker paketi gibi iki ucundan bağlayıp herbir paketi fırın tepsisine dizin. Sebze paketlerini önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Iyice yumuşadıklarında fırından alın ve ılık olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder