Sayfalar

17 Temmuz 2014 Perşembe

Şeftalili Crumble


Geçenlerde internette gördüm bu tarifi, tarif Martha Stewart'a ait...Yapılışına ve malzemelere bakarken bir yandan da kendimle konusuyorum pratik bir tarif gibi diye. Böyle kendi kendime soylenirken bir de baktim ki çoktan malzemeleri çıkarmışım tezgahın üzerine...



Yani siz anlayın artık o kadar kolay bir tarif...Hem evde tüketilmeyen, artan şeftalileri değerlendirmek isterseniz, şeftalili crumble 'ı mutlaka denemelisiniz.



Yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis ettiğinizde, bu lezzetin tadına bakanlar bir daha isterlerse şaşırmayın!


Malzemeler

1 kg şeftali
3/4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı vanilya
1 tutam tuz

Hamuru için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı un
1 tutam tuz

▪ Şeftalilerin çekirdeklerini çıkarıp, kabuklarını soymadan ince dilimlere kesin. Şeker, limon suyu, vanilya, nişasta ve tuzu da üzerine ekleyip, iyice harmanlayın. Bu karışımı fırın kabınıza iyice yayın.

▪ Üzerindeki hamur kırıntıları için derin bir kasede tereyağı ve şekeri mixer ile iyice çırpın, daha sonra un ve tuz ilave ederek elinizle kırıntılar elde edene kadar karıştırın. Bu kırıntıları seftalilerin üzerine yayın ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin.

▪ Biraz soğuduğunda vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Sen harikasın yarın ilk işim bunu denemek olucak elmalı ve kirazlısını çok seviyoruz şeftaliyle denememiştim kesinlikle deniycam görseller yine şahane bu arda,sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok sevdik, bir daha ki deneme anjelik erikli olacak galiba...mutlaka deneyin, çoooook teşekkür ederim bu arada ;))

      Sil
  2. Esmer seker yerine beyaz kullansak nasil olur ki acabaa?

    YanıtlaSil