Sayfalar

13 Temmuz 2014 Pazar

Sebzeli Kuzu Güveç



Ramazan nedeniyle üst üste etli tarifler oldu. Bu sıcaklarda aslında daha hafif bir beslenme programı izlemek gerek, ben de kuzu etini lezzet olarak çok sevsem de yemeği daha hafif bir hale getirmek için sebzelerle karıştırmayı seviyorum. Bu tarif hepinizin bildiği çok klasik bir lezzet olsa da, güveçte pişen yemeğin çok farklı bir lezzeti oluyor bence...

Toprak güveç ya da döküm tencerede pişen etli yemekler yavaş yavaş ağır ateşte piştikleri için ve de kendi sularından çok kaybetmedikleri için benim tercihim oluyor her zaman. Düdüklü tencerede pişirmek daha pratik diyebilirsiniz, ama o tencerede pişen yemekte bu lezzeti asla yakalayamazsınız.



Neyse, hepinizin zaten bildiği bu tarifi bir de bu haliyle mutlaka deneyin. Taze patates, bezelye ve kuzu etinin güveçteki lezzetini eminim seveceksiniz ve sevdiklerinize de ikram edeceksiniz.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

500 gr kuzu kuşbaşı
500 gr bezelye
2 - 3 adet orta boy taze patates
1 adet büyük boy soğan
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

▪ Kuzu etini güveç kaba alın ve 5 dakika kadar suyunu bırakana kadar kavurun. Daha sonra, üzerine zeytinyağı, salça ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sotelemeye devam edin. Soğanlar iyice pembeleştiğinde üzerine yaklaşık 500 ml su ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 - 25 dakika pişirmeye devam edin.

▪ Bu sırada taze patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan 4e bölün, bezelyeleri de yıkayıp suyunu iyice süzün. Sürenin sonunda bu sebzeleri, sarımsakları, tuz ve karabiberi kuzu etine ekleyip 15 - 20 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder