Sayfalar

11 Temmuz 2013 Perşembe

Vişneli İrmik Tatlısı



Geçen gün eşimle konuşuyorduk, çok değil daha 5 - 6 sene önce Ramazan ayında iftardan sonra mutlaka canımız şöyle şerbetli bir tatlı çekerdi. Artık, baklava mı kadayıf mı olduğu hiç önemli değildi. Maalesef, son yıllarda sıcak havanın da etkisiyle hem iftarlar hafif yemeklerle geçiştiriliyor hem de tatlılar...

Zaten, birçoğumuz artık iftardan sonra hem serinlemek hem de tatlı isteğimizi yatıştırmak için sadece dondurma yiyoruz. Aslında bu durum sağlığımız için daha iyi, oruç tutanlar için saatler oldukça uzun, bir de üzerine ağır yemek ve tatlılar hiç iyi olmaz tabii. Bence, bu sıcaklarda kesinlikle ağır ve şerbetli tatlılardan uzak durmalıyız. Mesela, evde yapabileceğiniz hafif tatlılardan irmik tatlısı da bugünler için ideal bence...Hem buzdolabında bir müddet iyice soğuduktan sonra da yediğinizde çok güzel içinizi ferahlatacak türden...



Bu irmik tatlısını genellikle bisküvili yapıyorum, ama bu kez dondurulmuş vişnelerle denedim. Artık biliyorsunuz ben seviyorum ekşi ve tatlı uyumunu...;)) Çok lezzetli ve hafif bir tatlı oldu...bu tarifi bugünlerde mutlaka denemenizi öneririm; iftardan sonra hem tatlı ihtiyacınızı karşılamış hem de oldukça sağlıklı bir tatlı tüketmiş olacaksınız...

Hepinize afiyet olsun ;))


Malzemeler

1 litre süt
11 çorba kaşığı toz şeker
12 çorba kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı vanilya özü
1 su bardağı dondurulmuş vişne

▪ Süt, toz şeker ve irmiği bir tencereye koyun ve orta ateşte bir çırpıçı yardımıyla karıştırın. Karışım kaynama noktasına gelince vanilyayı ekleyin ve kısık ateşte arada bir karıştırmaya devam edin.

▪ Karışım göz göz olmaya başladığında tatlı hazır demektir. Tatlı koyacağınız kaselerin altına biraz vişne serpiştirin, daha sonra irmik tatlısını kaselere paylaştırıp, üzerlerine de kalan vişneleri parmaklarınızla hafifçe bastırıp yerleştirin. Tatlı buzdolabında en az 3 - 4 saat soğuduktan sonra rendelenmiş limon kabuklarıyla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder