Sayfalar

9 Temmuz 2013 Salı

Kavurmalı Pizza



Ramazan ayında çok severek yapıp yiyeceğiniz çok pratik ve lezzetli bir tarif daha...Kavurmalı pizza...

Geçen seneden beri o kadar alıştım ki evde pizza yapmaya, neredeyse dışarıda pizza hiç tüketmiyoruz. Hem göründüğü kadar da zor değil evde pizza yapmak...Sadece iyi bir pizza için uzun sürede mayalanmış ve dinlenmiş bir hamur olması gerekiyor. Bunun dışında üzerindeki malzemelerle oynamak tamamen sizin mutfaktaki yaratıcılığınıza kalmış ve bence işin en zevkli kısmı da bu zaten...;))



Ben bu kez kavurma kullandım, domates, soğan gibi sebzelerle birleşince hem çok lezzetli hem de tam Türk usülü bir pizza oldu. Eminim bu lezzeti siz de denemek isteyeceksiniz, çocuklar da siz de gerçekten çok seveceksiniz.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

Hamuru için;
500 ml su
800 gr un
5 gr yaş maya
Tuz
Üzerine;
2 adet küp küp doğranmış ve suyu iyice süzülmüş domates
1 adet şeritler halinde doğranmış kırmızı soğan
250 - 300 gr kavrulmuş et
Tuz, karabiber, pulbiber

▪ Hamurunuzu hazırladıktan sonra en az 2 saat mayalanması için dinlenmeye bırakın ve bu sırada diğer malzemeleri hazırlayın.

▪ Sürenin sonunda merdaneyle hamuru unladığınız tezgahta açıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve elinizle kenarlarını kıvırarak şekil verin. Suyunu iyice süzdürdüğümüz küp domatesleri ve doğranmış soğanı baharatlarla karıştırıp hamurun üzerine dağıtın.

▪ 200 derecede önceden ısıtılmış fırında hamuru bu şekilde 15 - 20 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda kavrulmuş etleri ve de ekleyip, 15 dakika daha pişirin.

▪ Pizzanızı taze roka yapraklarıyla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder