Sayfalar

30 Temmuz 2013 Salı

Petit Beurre Pastası


Hem sıcak havadan hem de evimizde hala süren tadilat işlerinden feci bir şekilde bunaldım. Alt tarafı iki odada düzenleme yapıyoruz, yani çok bir işte yok aslında ama gelin görün ki 2 - 3 gün evde durup işlerin yola girmesini beklemek hepimizi yordu. Eve giren çıkan usta belli değil, bütün eşyalar birbirinin üstünde bir de ortalıkta şaşkın şaşkın dolaşıp ' bugün parka gitmicez mi anneeee ? ' diye sorular soran bir ufaklık....

Eşim de ben de evde bu curcuna hallerden hiç hoşlanmayız, dolayısıyla ikimizde artık ustaların gözünün içine baktık biran önce işlerini yapsınlar diye, neyse işin en kötü tarafını atlattık, dağınıklık ve temizlik işlerinde de yardımcımız sağolsun, hepsini birkaç günde halletti...Yani, o da olmasa bana artık geliyorlardı...;))



Eh, artık ev mis gibi tertemiz, az bir iş kaldı onu da çok büyütmüyorum gözümde, bu yorgunluğu da çok pratik ve lezzetli bir tarifle ailecek üzerimizden atmış olduk...;)) Aslında, hepimizin aşina olduğu çocukluğumuzda annelerimizin hemen yapıp bizi mutlu ettiği bir lezzet olsa da, ben bu tarifi uzun zamandır yapmamıştım ve bu yorgunluğu bize unutturacak en kolay ve en lezzetli petit beurre, yani bisküvili pastayı anında hazırlayıp, soğuması için attım buzdolabına...

Muhallebisi o kadar hafif ve lezzetliydi ki, çocukların bu pastayı bu kadar sevmesine de şaşmamak gerek...;)) Biz, bu yaz karadutu çok tükettik, en son yediklerimizin bir kısmını da böyle pastalarda servis ederken kullanmak için derin dondurucuya atmıştım. Merak etmeyin, geçen sene vişnelerde yaptığım gibi istifleme yapmadım, sadece azıcık koydum...;)) Karadutlarda öyle yakıştı ki bu pastaya, hepimiz birer dilim yedikten sonra yorgunluk falan kalmadı, 2 gün dışarı çıkmayıp, bunalan Hera bile mest olmuştu.

Neyse, bu pastayı ben yaptığım haliyle paylaşıyorum, bu sıcak günlerde olur da canınız tatlı birşeyler isterse, bu hafif ve yapılışı çok pratik olan pastayı mutlaka deneyin. Yani, o pastanelerdeki bol krem şantili ya da kremalı pastaları tüketip, bir sürü selülit ve yağ tabakası sahibi olmaktansa bu sağlıklı ve lezzetli pastayı hem kendiniz hem de çocuklarınız için mutlaka deneyin...


Malzemeler

Muhallebisi için;

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta
75 gr tereyağı

Kakaolu Muhallebi için;

50 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
2+1/2 su bardağı süt
Üzerine hindistancevizi ve donmuş meyveler
1 paket petit beurre bisküvi

▪ Pastayı koyacağınız derin bir kabın tabanına bisküvileri yerleştirin. Derin bir tencerede orta ateşte süt ve unu karıştırarak ısıtın. Isınan karışıma vanilya ve şekeri ekleyip, göz göz olana kadar karıştırarak pişirin, muhallebi kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp, tereyağı ve yumurtayı ekleyin ve karışımın bütünleşmesi için çok hızlı hareketlerle birkaç dakika çırpın. Muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine döküp, tekrar bisküvi yerleştirin. Muhallebinin kalanını da bu bisküvilerin üzerine yayıp en üste de bisküvi yerleştirin.

▪ Başka bir tencereye kakaolu muhallebinin tüm malzemelerini koyup, muhallebi kıvamı alana kadar pişirin ve en üstteki bisküvi tabakasının üzerine dökün. En üstüne hindistancevizi serpip soğuması için buzdolabına koyun. Pasta dilimlerini servis etmeden önce donmuş meyvelerle süsleyin.

1 yorum: