Sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

Tereyağlı Karides Soslu Makarna



Bu günlerde bir telaş bir koşturmaca geçiyor hayat...Yeni yıl heyecanı aralık ayının başından itibaren başladı bizim evde, bu koşturmaca arasında çok fazla yeni tarif de deneyemiyorum bu aralar...Ama az önce bilgisayaramdaki arşiv fotoğraflarını incelerken bir ara yaptığım karides soslu makarna takıldı gözüme. Bu tarifi paylaşmayı unutmuşum sanırım, halbuki koca bir tabak dolusu, hem de tereyağlı karides soslu makarnayı mideme gönderirken hiç utanmamıştım doğrusu :))




Burada söz konusu olan makarna ve benim ona hayır demem gerçekten imkansız...Hele bu makarna çok sevdiğim bir deniz ürünüyle ve tereyağıyla birleşirse yemeye doyum olmaz, parmaklarınızı ısırırsınız parmaklarınızı !



Neyse, daha fazla abartmadan ben pişirdiğim şekliyle bu lezzetli makarnanın tarifini paylaşayım. Siz de klasik makarna soslarından sıkıldığınız bir ara bu tarifi mutlaka deneyin. Deniz ürünlerini seviyorsanız, karidesin makarna ile uyumuna da bayılacaksınız.

Hepinize afiyet olsun.



Malzemeler

1 paket makarna ( ben karides ile uyumlu olması için calamarata kullandım )
1 kg kabuklu karides
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı acı pulbiber
tuz, karabiber

  • Karidesleri kaynar su dolu bir tencerede 10-15 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp soğuduktan sonra kabuklarını temizleyin. Karideslerin sırt kısımlarını bıçak yardımıyla hafifçe çizip içini yıkayarak iyice temizleyin.

  • Bir sos tavasında tereyağını kısık ateşte eritip ince ince dilimlediğiniz sarımsakları ekleyip soteleyin. Sarımsakların üzerine haşlanmış karidesleri de ilave edip iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve pulbiberi de ekleyip 10 dakika kadar pişmeye bırakın.

  • Başka bir derin tencerede kaynayan suya tuz ve makarnayı ekleyip, paketteki pişme süresi talimatına göre makarnayı haşlayın. Makarnayı süzmeden önce haşlama suyundan 1 çay bardağı kadar alıp, tereyağlı karides sos tavasına ekleyin ve sosun altını kapatın.

  • Makarnayı da süzdükten sonra tekrar makarna tenceresine alıp, sosla bir araya getirin ve birkaç dakika kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine mercanköşk veya kekik yaprakları serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder