Sayfalar

5 Ağustos 2012 Pazar

Nohutlu Köfteli Çorba


Geçtiğimiz hafta o kadar yoğun geçti ki benim için...Önce tutturdum, mutfağa hem kendim için hem de kızım için kara tahta yapacağım, birçoğunuz biliyordur özellikle Fransız country tarzı mutfaklarda bu kara tahtaların çeşitli formları vardır. Üzerine alışveriş listeniz dahil pek çok not alabilirsiniz, ya da siz mutfakta meşgulken çocuğunuz bu tahtayla tüm yaratıcılığını ortaya koyabilir hem de bundan çok keyif alır...

Neyse, bir ara duvara yaptığım bu kara tahtanın resimlerini de paylaşmak istiyorum. Ama önce tam da ramazan sofralarına uygun süper bir çorba tarifim var. Hem davet sofralarınız için ideal bir tarif, hem de çocuğunuz için çok besleyici ve vitaminli bir çorba.

Sevgili kız kardeşimin kilometrelerce uzaktan gelişiyle de çorbanın lezzeti sanki bir kat daha arttı soframızda. Bu lezzetli ve pratik nohutlu köfteli çorba tarifini mutlaka deneyin.

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

Köfteler için;

500 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon

Çorba için;

1 su bardağı haşlanmış nohut
arzu ettiğiniz kadar minik köfteler ( boyutları küçük ve orta boy ise 35-40 adet yeterli)
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tam buğday unu
2-3 diş sarımsak
5,5 su bardağı ılık su
tuz, karabiber

Sos için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber


  • Köfteler için soğan ve sarımsağı bir kaba rendeleyin. Kıymayı ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Köftelere küçük top şekli verip bir tabakta hafif unlayarak bekletin.

  • Derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyup, tam buğday ununu da ilave ederek kısık ateşte unu sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan unun üzerine 5,5 su bardağı su ekleyin. Su iyice kaynayınca unladığınız mini köfteleri tencereye koyun ve en az 15 dakika pişirin.

  • Sürenin sonunda haşlanmış nohutları, rendelenmiş sarımsakları, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip iyice karıştırın ve 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına aldığınız çorbanın üzeri için çok az ısıttığınız zeytinyağının üzerine pulbiber ekleyerek sos hazırlayın. Bu sosu çorbanızın üzerine gezdirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder