Sayfalar

29 Temmuz 2012 Pazar

Marine Edilmiş Kuzu Kebap - Naneli Yoğurt ile


İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı ile sıcak havaların etkisi birleşince bugünlerde yemek hazırlamakta bile zorlanıyor insan. İftar menüsü için hem hafif hem de doyurucu bir şeyler yapmak istiyorsunuz, bir yandan da bütün gün oruçlu olanlar için acıkmanın verdiği dürtü ile herşeyi yemek hayaliyle yanıp tutuşuyorsunuz...

Geçtiğimiz günlerde kuşbaşı etleri derin dondurucuya koymadan önce aklıma 'şıp' diye gelen, evde kebap yapma fikri o akşamın iftar menüsünü inanılmaz keyifli ve lezzetli kıldı:)) Evet, evde kuzu kebap...Türk milletiyiz ya, kebap yemeyi çoğumuz severiz ama inanın bunu evde yapmanın keyfi çok daha başka...

Herşeyden önce marine ederken istediğiniz aroma ve baharatları kullanabiliyorsunuz, ayrıca evde daha sağlıklı ve temiz yapmış oluyorsunuz. Hatta, evinizin bahçesi ya da balkonunda bunu tamamen bir barbekü keyfine bile dönüştürmek mümkün.

Siz de kebap seviyorsanız, farklı marinatlarla sık sık ızgara partileri verebilirsiniz...

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

750 gr kuzu kuşbaşı
2-3 adet orta boy kuru soğan
1 avuç ince kıyılmış taze nane
1 kase yoğurt

Marine için;

3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
3-4 diş ezilmiş sarımsak
tuz,karabiber
pulbiber
kimyon

  • Kuşbaşı etleri yıkayıp suyunu iyice süzdürdükten sonra derin bir kaba alın. Etlerin üzerine marine için yoğurt, sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber ekleyin. Kabın üstünü kapatıp buzdolabında en az 1,5-2 saat bekletin.

  • Etler marine olurken bir kase yoğurda bir avuç ince kıyılmış taze nane yapraklarını ekleyip iyice karıştırın. Diğer yandan marine süresinin sonlarına doğru ızgarayı iyice ısıtın. Kuru soğanları da ince dilimler halinde doğrayın.

  • Çöp şişlere sırasıyla marine edilmiş kuzu etlerini ve soğan dilimlerini dizin. İyice ısınmış ızgaranın üzerine koyup, 10 dakika kadar etler iyice yumuşayana kadar pişirin.

  • Pişen kuzu kebapları tortilla ekmeğinin üzerinde yanında naneli yoğurt ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder