Sayfalar

26 Temmuz 2012 Perşembe

Taze Börülce Salatası


Şu aralar tam da zamanı olan taze börülcenin zeytinyağlı yemeğini çok severim. Ama hafif olması nedeniyle taze börülcenin salatasını daha çok tercih ediyorum. Bu zamanda taze börülceyi pazarlarda ve marketlerde bulmak da çok kolay. Hatta bu kadar çoğalmışken, eğer siz de seviyorsanız, biraz fazlaca alıp derin dondurucuda kış için saklayabilirsiniz.

Taze börülce salatasının olmazsa olmazı sarımsak ve ekşili sos bu kadar basit bir sebzeyi o kadar lezzetli bir hale sokuyor ki...Ben tek farklılık olarak salatayı servis etmeden önce kavrulmuş kaju fıstığı ilave ettim. Siz de bu klasik lezzeti biraz farklılaştırmak için deneyebilirsiniz; lezzet olarak da birbirine çok yakışıyor. Kaju fıstığı yoksa, kavrulmuş badem de bir alternatif olabilir...

Küçük farklılıklarla doyulmaz lezzetler yaratmak tamamen sizin elinizde...:))

Afiyet olsun.

Malzemeler

1/2 kg taze börülce
3-4 diş ezilmiş sarımsak
1 adet orta boy domates
1 avuç kaju fıstığı
3-4 yemek kaşığı elma sirkesi
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz, karabiber

  • Taze börülcelerin uçlarını kesip, 2 ye veya 3 e bölün. Ayıkladığınız börülceleri iyice yıkadıktan sonra, kaynar su dolu bir tencereye atın. Üzerine biraz tuz ekleyip 15-20 dakika kadar börülceler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan börülceleri renklerinin kaybolmaması için buzlu su dolu derin bir kaba kevgirle alarak aktarın. Buzlu suda biraz bekletip yine kevgirle börülceleri servis tabağına koyun.

  • Domatesin kabuğunu soyup iri küpler halinde doğradıktan sonra börülcenin üzerine yerleştirin. Bu sırada zeytinyağı, elma sirkesi , bir tutam tuz ve ezilmiş sarımsağı bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine dökün. Son olarak salatanın üzerine tane karabiber öğütüp kaju fıstıklarını serpiştirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder