Sayfalar

20 Ocak 2012 Cuma

Pancar Turşusu


Pancarın hem mevsimi olmasından hem de birçok hastalık için şifa kaynağı olmasından dolayı bu aralar çok sık turşusunu yapıyorum. Salataların da üzerine çok yakıştırıyorum kısırla bile çok güzel oluyor...Geçenlerde bu sebzenin çorbasını bile yapmıştım; evde çok rağbet görmemesine rağmen bence şifa niyetine içilebilir. Ama biz turşusuna bayılıyoruz yapılışı da zaten çok kolay :)

Malzemeler

5-6 adet orta boy pancar
5-6 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke

  • Pancarları iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede 15 dakika kadar haşlayın. Suyundan 1-2 çay bardağı ayırın. Kabuklarını soyduğunuz pancarlı istediğiniz şekilde ve boyutta doğrayın.

  • Doğradığınız pancarları ve sarımsakları bir kavanoza koyup, sirkeyi ve bir miktar pancar suyunu ekleyin. Bu şekilde buzdolabınızda muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder