Sayfalar

21 Ocak 2012 Cumartesi

Limonlu Zencefilli Kek


Bu blogu oluşturmaktaki asıl amacım mutfakta denediğim farklı tarifleri sizlerle paylaşmak aslında, ancak ne var ki insan klasiklerinden de vazgeçemiyor. Dün akşam yaptığım ev halkının da bayılarak yediği limonlu ve zencefilli kek de bunlardan biri...:) Genelde insanlar keklerimin çok lezzetli olduğunu söylerler, sanırım bu durum benim kek ve pastaya olan düşkünlüğümden kaynaklanıyor...Keklerde limon aromasını çok severim, bunu zencefil gibi bir baharatla birleştirince gerçekten çok uyum sağladı...Bu tarifim de hafif ve lezzetli kek yemek isteyenlere...




Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı toz zencefil
2,5 su bardağı un

  • Yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın. Daha sonra yoğurt ve sıvıyağı ekleyip tekrar mikserle karıştırın. Hazırladığınız karışıma en son başka bir yerde karıştırdığınız un, vanilya ve kabartma tozu karışımı ekleyin. Homojen bir karışım elde edince 1 limon kabuğu rendesi, limon suyu ve toz zencefili de ekleyip karıştırın.

  • Yağladığınız kek kalıbına kek hamurunuzu koyup 200 derece fırında kabarınca kürdanla kontrol ederek pişirin. Kürdana hamur yapışmıyorsa kekiniz hazırdır.

  • Fırından aldığınız keki bir servis tabağına alın ve üzerine 1 su bardağı pudra şekeri ile 2-3 yemek kaşığı ılık suyu iyice çırparak elde ettiğiniz sosu dökebilirsiniz. Limon kabuğu rendesiyle de servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

  1. belki cevap aptal gibi hissettirecek kadar basit ama duramayacağım soracağım: kekin üstündeki un çizgileri nasıl oldu? :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demet,
      Hiç öyle hissetme lütfen, o çizgileri pudra şekeri ile oluşturduğum özel bir pasta şablonu var. Farklı şekillerde pasta malzemeleri satan yerlerden rahatlıkla temin edebilirsin.

      Sil