Sayfalar

22 Ocak 2012 Pazar

Muzlu Pankek


Pazar kahvaltıları ve keyfi bizim evde biraz uzun sürer, hafta içi alelade yapılan bir kahvaltının aksine keyifli ve lezzetli şeyler aranır. Ben de bu sabah erken kalktım ve çok sevdiğim Amerikan stili pankekleri muzlu olarak yaptım. Normal un yerine tam buğday unu kullanınca da lezzeti süper oldu. Tam buğday ununun verdiği lezzetden sanırım eşim de çok beğendi. Tabii içinde muz, süt ve yumurta da olunca kızıma bile gönül rahatlığıyla yedirdim. Hele bir de pankeklerinizi meyvelerle ve balla yerseniz tadına gerçekten doyum olmuyor...:)



Malzemeler

1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2-3 adet rendelenmiş muz
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • Yumurta ve sütü bir kasede iyice çırpın. Başka bir kasede harmanladığınız şeker, tuz, un ve kabartma tozu karışımını ilave edip karıştırın. Bu karışıma rendelenmiş muzlarınızı da ekleyince pankek hamurunuz hazırdır.

  • Teflon bir tavayı ısıtıp tereyağ veya sıvıyağ sürün. Tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar hamurunuzdan koyarak önlü arkalı pişirin. Pankekleriniz tavadayken her iki tarafınada tereyağı sürüp tabaklara koyun. Dilediğiniz meyveyle ve balla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder