Sayfalar

5 Nisan 2015 Pazar

Nohutlu Isırgan Otu Çorbası



Bu arada, bu otu taze olarak semt pazarlarında kolaylıkla bulabilirsiniz. Biz bu aralar bu çorbayı çok sık tüketiyoruz. Hem lezzetli hem de şifalı...Yemek olarak çocuklara yedirmek biraz zor olabilir, o nedenle çorbasını yaparsanız onlar da severek tüketirler. 

Arzu ederseniz bu çorbaya krema da ilave edebilirsiniz. Ama önce bu lezzetli tarifi yapılacaklar listenize koyun ki, şifa içeren bu lezzeti en kısa zamanda siz de deneyin. 

Hepinize afiyet olsun. 


Malzemeler 

1 demet ısırgan otu 
1 adet orta boy soğan 
2 adet orta boy patates 
1 kahve fincanı pilavlık bulgur 
1 su bardağı haşlanmış nohut
Zeytinyağı 
Tuz, karabiber 

▪ Elinize eldiven takıp, ısırgan otunu iyice yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. 

▪ Bir miktar zeytinyağında doğradığınız soğanları soteleyin. Soğanlar pembeleşince üzerine 3-4 su bardağı kadar su ekleyin. 

▪ Su iyice kaynamaya başladığında küp küp doğradığınız patatesleri ve bulguru ekleyin. üzerine arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Patatesler biraz yumuşamaya başladığında ısırgan otunu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin ve karışımı blenderda pürüzsüz hale gelene kadar öğütün. Son olarak, üzerine haşlanmış nohutları da ilave edip 5 dakika sonra, tencereyi ateşten alın ve servis edin.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım deniycam ben bu tarifi,şifa olsun,sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Böreği de cok güzel oluyor ama ben çorbasını çok seviyorum, denersen senin çocuklara da afiyet şifa olsun şimdiden :)

      Sil