Sayfalar

25 Mayıs 2014 Pazar

Çilekli Donmuş Yoğurt


Başlıkta çilekli dondurma olarak belirtecektim, ama bu tarif donmuş da olsa lezzet ve doku olarak dondurmadan biraz daha farklı...Geçtiğimiz günlerde evdeki dondurma makinasını bütün kış yattığı yerden çıkarttım, buzdolabındaki mis kokulu çileklerle de bu donmuş çilekli yoğurt tarifini denedim. ( Tarif tefal dondurma makinası tariflerinden alınmıştır )



Sonuç muhteşem tabii ki, ama asıl mesele bu tarif o kadar pratik ki, sadece 4 malzemeye ihtiyacınız var ve ilk 6 - 7 saat boyunca saat başı üşenmeden karışımı derin dondurucudan çıkarıp kolunuza kuvvet birkaç dakika karıştırırsanız dondurma makinasına da ihtiyacınız yok...



Bu tarifi aklınıza gelebilecek sevdiğiniz başka meyvelerle de hazırlayabilirsiniz, çocukların keyif alması için stick olarak dondurabilir yanında meyve parçalarıyla tüketmelerini sağlayabilirsiniz. Yalnız, bu dondurmayı hazırladığınızda derin dondurucuya koymadan önce mutlaka tadına bakın, çünkü derin dondurucudan çıkardığınızda şeker oranı biraz az gelebilir. Ben şeker miktarını mümkün olduğunca az yaptım, meyvelerin ekşi tadını daha iyi alabilmek için, ama siz kendi damak zevkinize göre oranı biraz arttırabilirsiniz.



Önümüzdeki sıcak yaz günlerini henüz karşılaşmadan bu tarifi mutlaka deneyin, eminim bütün yaz farklı meyvelerle harikalar yaratacaksınız.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

250 gr çilek
600 gr yoğurt
1/2 adet limonun suyu
100 - 150 gr şeker

İçine 1 çay bardağı doğranmış çilek

▪ Öncelikle, şeker, limon suyu ve çilekleri blenderdan geçirerek püre haline getirin. Daha sonra, yoğurdu ekleyip kaşıkla karıştırın. 

▪ Haznesini buzlukta en az 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinanıza karışımı talimatlarına göre ekleyip çalıştırın. Karışım kıvam alana kadar, yaklaşık 25 - 30 dakika çalıştırın. Son 5 dakikasında doğranmış çilekleri de ekleyin. Yoğurdunuzu plastik spatula ile bir kaba alın ve derin dondurucuya koyup en az 4 - 5 saat bekledikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder