Sayfalar

23 Mart 2014 Pazar

Pancarlı Havuçlu Patates Salatası


Üst üste patatesli tarifler oldu ama, sevgili annemin lezzetli ve pratik pancarlı havuçlu patates salatası tarifini paylaşmadan duramadım. Zaten, birçoğunuzun bildiği ve sevdiği bir tarif ama annem buradayken, birlikte yaptığımız için sanırım tahmin ettiğimden de lezzetli oldu ;)


Ben çok uzatmadan tarife geçeyim, her öğünde rahatlıkla tüketebileğiniz hatta çay saatinizi bile lezzetlendiren bu lezzetli ve pratik tarifi siz de mutlaka deneyin.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

5 - 6 adet orta boy patates
1 kg kırmızı pancar
1 kg havuç
1 demet maydanoz
1 demet taze soğanın yeşil yaprakları
2 - 3 adet limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz

▪ Ayrı tencerelerde patatesleri ve pancarları haşlayın. Haşladıktan sonra pancarları ve patatesleri ayrı kaplarda rendeleyin. Pancara tuz, zeytinyağı ve biraz limon suyu ekleyip karıştırın. Patatese de zeytinyağı, limon suyu, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan yapraklarını da ekleyip karıştırın.

▪ Patates ve pancarı bir kenara ayırıp, havuçların kabuklarını soyup rendeleyin ve bir tavada orta ateşte biraz zeytinyağı ile hafif rengi değişen kadar kavurun. Ocaktan aldığınız havuçlara limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.

▪ Son olarak, 26 cm.lik kelepçeli bir kalıba en alta pancarı iyice yayın, üzerine patatesi bastırarak yayın, en üste de havuçları üstünü iyice düzelterek yayın. Salatanın en üstünü zeytin dilimleri ve mısır ile süsleyin. Bu salatayı da buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder