Sayfalar

22 Eylül 2013 Pazar

Lorlu Pofuduklar



Bugünlerde hava tam istediğim gibi, güneş tam tepede yükselmeye devam ediyor ama artık bunaltmIyor, boğmuyor insanı...Hafif esen rüzgarla, kısa süreli yağan yağmurların arkasından çıkan havadaki toprak kokusu...Sanırım, şu yazdıklarıma bakılırsa, ben kesinlikle yaz insanı değilim. Aslında, yazdan çok ilkbaharı severim, kara kıştan çok da sonbaharı tercih ederim...:))

Bakmayın böyle söylediğime, belki de sonbaharın son güneşli günlerini yaşarken, kara kış kapıya dayandığında çoook ararım ben o güneşi...Sadece ısınmak da değil derdim, o bulutlu ve kasvetli havalarda elimde fotoğraf makinası ile çok beklerim güneşi, minnet duyarım 3-5 dakika bile olsa azıcık yüzünü gösterdiğinde...



Yemek ve fotoğraf bloglarının en önemli unsurudur gün ışığı, güneş ışığı...Hele, benim gibi evde amatörce, fotoğraf stüdyosu ekipmanları olmadan yapıyorsanız bu işi, tek çarenizdir naturel ışık...Neyse, bu aralar çok sık tarif deniyorum, hazır güneş hala ısıtırken bizi, bol bol da fotoğraf çekiyorum. Ama, bir an önce de sıraya koyup, paylaşmak lazım öyle değil mi? :))

Lorlu pofuduklar, ismiyle beraber La Cucina Italiana' nın geçtiğimiz ayki sayısından alıntıdır. Bana göre, mükemmel bir atıştırmalık ve ikramlık. Ama, herşeyden önce çok kısa sürede bayatlıyorlar, bilginiz olsun. Ben, orjinal tarife sadık kalsam da, sonradan tuz eklemediğime pişman oldum. Orjinal tarifte de, tatlı lor kullanılıyor, ama biraz da olsa tuzu kaldırabilecek bir tarif.

Öyle lezzetli ve hafif bir tarif ki, hele yolculuk sırasında yanınızdaysa bundan iyi açlığınızı yatıştırabilecek sağlıklı bir atıştırmalık olamaz. Eğer, adet olarak fazla gelirse, bir miktarını derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu, hafif ve pratik tarifi mutlaka deneyin.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

3 yumurta
300 gr tatlı lor peyniri
100 ml süt
60 ml zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
500 gr un
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı rendelenmiş tulum peyniri
Sıvı yağ
Üzerine çırpılmış 1 yumurta

▪ Sıvı yağ ve rendelenmiş peynir hariç tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin ve bu hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayıp, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.

▪ hamur toplarının üzerine çırpılmış yumurta sürüp, rendelenmiş peynire batırın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar 30 - 35 dakika pişirin.

1 yorum:

  1. İyi akşamlar,
    Tarifinizi denedim. Çok güzel oldu.
    Teşekkür ediyorum.
    Ben harcın içine çörekotu ve toz biber de koydum.
    Hem dondurma kaşığı ile yağlı kağıda dizerek yaptım hem de bölmeli muffin tepsisinde paylaştırarak.
    Bir de Sizin de belirttiğiniz gibi tulum peyniri koymuş olduğum olanın bile tuzu normal geldi. Ben yumurtayı topların her yerine bulayıp bir kısmının üzerine çörek otu serptim bir kısmının da her yerini tulum peyniri ile kapladım.
    Ayşegül

    YanıtlaSil