Sayfalar

27 Ocak 2013 Pazar

Karnıbahar Köftesi




Biliyorum yine uzun bir ara oldu, ama bu süre içinde ben de hem dinlenip tatil yaptım hem de blogu çok özledim. Bu arada blog neredeyse bir yılını dolduruyor ve ben hala ilk günkü heyecanla bir şeyler paylaşmanın keyfini yaşıyorum.

Tabii, arada bir böyle küçük molalar da veriyorum ki, bu heyecanı kaybetmemek ve daha güzel şeyler paylaşabilmek için...

Nohutlu pazı çorbasından sonra tam bir kış sebzesi olan harika bir tarif daha; karnıbahar köftesi...



Çocukluğumuzda da severek yediğimiz karnıbaharın kızartılmış halini ağır olması sebebiyle yıllardır yapmıyorum. Bizim evde genellikle karnı bahar buharda pişirilmiş haliyle salata olarak ya da beşamel sos ile fırın yemeği olarak tüketilir. Geçtiğimiz günlerde internette gezinirken yabancı bir blogta gördüğüm tarifi kendime göre uyarlayıp denedim. Görüntü ve lezzet olarak da muhteşem olunca paylaşmadan duramadım doğrusu.



Bu tarif kızartma yapar gibi bol yağla yapılmıyor, köfteleri pişirmek için en fazla bir kahve fincanı zeytinyağı yeterli. İnanın karnıbaharın böylesine hafif ve lezzetli haline çocuklar sizden daha çok bayılacaklar ve onları böylesine sağlıklı bir sebzeyi bol miktarda tüketirken görünce sizin de içiniz rahat edecek.




Bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka deneyin. Üzerinde yoğurt ile ya da sevdiğiniz bir sos ile servis edebilirsiniz. Hatta çok sevdiğiniz bir dip sos bile eminim çok yakışacaktır.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1 adet orta boy karnıbahar
2 su bardağı un
1/2 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri
1 adet yumurta
tuz, karabiber, pul biber
1 çay kaşığı kabartma tozu

▪ Karnı baharı çiçek şeklinde ayırıp iyice yıkadıktan sonra, kaynar suda ya da buharda iyice yumuşayana kadar pişirin. Derin bir kasede yumuşayan karnıbaharI, çatalla veya ezici yardımıyla ezerek püre haline getirin. İyice soğuduktan sonra un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Son olarak unu azar azar ekleyerek elinizle yoğurun.
▪ Izgara tavasına çok az zeytinyağı döküp orta ateşte tavayı ısıtın. Karnı bahara elinizle köfte şekli vererek iyice ısınmış olan tavada her iki tarafıda kızarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Lezzetinin de görüntüsü kadar güzel olduğuna inanıyorum.

    YanıtlaSil