Sayfalar

11 Kasım 2012 Pazar

Ispanaklı Tuzlu Kek



Biraz uzun bir ara olduğunun farkındayım; ama kurban bayramı ve tatil telaşı derken insan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor gerçekten. Bir de tabii havaların değişmesiyle kendini gösteren soğuk algınlığı...:( Geçen gün kızımla dışarı çıktık, tanıdığımız kiminle karşılaşsak soğuk algınlığından ve öksürükten şikayetçi. Eee, söz konusu çocuklar olunca onların atlatması biraz daha zaman alıyor tabii...

Havalar bu kadar değişken olunca insan kendini çok fazla koruyamıyor; ama en azından tükettiğimiz meyve ve sebze oranını arttırarak elimizden geleni yapabiliriz bence. Neyse, bu uzun aranın ardından benim imdadıma bir süre önce yapıp, fotoğrafladığım ama bilgisayarımdaki klasörde öylece bekleyen bir tarif yetişti. Ispanaklı tuzlu kek...

Bu tarifi çok sevdiğim bir arkadaşım oğluyla bize geldiğinde denemiştim. Aslında amacım çocuklara ıspanak yedirmek idi :) Benim tatlıcadım ıspanağı çok severek olmasada biraz yer, ama evde yapılmış bir keke asla hayır demez...Tabii, ıspanağın kokusunu kekin içinde çok fazla almayınca bu taktik kızım üzerinde oldukça başarılı oldu. Her nekadar arkadaşımın oğlunu çok kandıramasak da; biz bu keki çok sevdik :))

Tarifi uygularken rendelenmiş beyaz peynir de ekliyecektim ama son anda nasıl olduysa unutmuşum, ama yine de tarife ekledim. Siz de bu haliyle deneyin bence ıspanak ve peynir inanılmaz yakışıyor...Bu kek tuzlu olduğu için sabah kahvaltılarında da tüketebilirsiniz. Hatta, isterseniz ıspanak yerine pazı da koyabilirsiniz.

Bu lezzetli keki mutlaka deneyin, eminim siz de çok seveceksiniz...

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 limonun kabuğu ( rendelenmiş )
1 adet limon ince şeritler halinde dilimlenmiş
100 - 150 gr ıspanak ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 yumurta sarısı, az suyla çırpılmış


  • Yumurtaları, sütü, yoğurdu ve sıvı yağı derin bir kapta mixer ile iyice çırpın. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. İki karışımı birleştirip çırpıcı ile iyice çırpın. Kıyılmış ıspanağın suyunu iyice sıkıp süzdürdükten sonra karışıma ekleyin. Limon kabuğu, pulbiber ve rendelenmiş peyniri de ilave edip karıştırın.

  • Yağladığınız kek kalıbına hamuru dökün ve üzerine çırpılmış yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Limon dilimlerini de en üste sıralayıp, 200 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder