Sayfalar

16 Eylül 2012 Pazar

Marine Edilmiş Izgara Levrek


Bugüne kadar blogumda çok tarif paylaştım; ama utanarak itiraf ediyorum ki deniz ürünlerini çok sevmeme rağmen bu konuda pek birşey yayınlamadım :( İnanılır gibi değil, denizden ne çıkarsa çıksın ayırt etmeden yerim oysa ki...Herhalde biraz fırsat olmadı ya da balığı genelde ızgara ya da fırında pişirdiğimiz için paylaşma gereksinimi duymadım.

Neyse ki bu konuda birşeyler yapmanın tam zamanı; tam da balık mevsimi çünkü...Marine edilmiş ızgara levrek tarifi de yılın bu zamanında her zamankinden daha lezzetli...

Hazır bu mevsimde balıklar bu kadar kolay bulunabilirken biraz derin dondurucuya da istiflemenizi tavsiye ederim, her ne kadar taze balığın yerini tutmasa da bir paket çıkarıp lezzetli bir sosla marine ettiğinizde sofranızı şenlendirecektir eminim.

Bu tarifteki marine sosunu istediğiniz balık için kullanabilirsiniz, hatta somonu lezzetlendirmek için birebir diyebilirim. Bu tarifi mutlaka deneyin, lezzetsiz bir balığı bile nasıl tatlandırdığına siz de şaşıracaksınız. Yanına istediğiniz sebzelerle servis edip, sağlıklı ve lezzetli balık yemenin keyfini çıkarın...



Malzemeler

2-3 adet deniz levreği ( fileto edilmiş )
2 adet limon kabuğu rendesi
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı acı pul biber
tuz, karabiber
zeytinyağı

  • Ayıklanmış ve fileto edilmiş levrekleri bir tabağa alın. Geniş ve düz bir tabağa limon kabuklarını ve sarımsakları rendeleyin ve tuz karabiber ilave ederek kaşıkla karıştırın. Üzerine 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyip, acı pul biberi de ilave edin. Marine sosunu iyice karıştırdıktan sonra levrek filetoları bu sosta ters yüz ederek 10-15 dakika bekletin.

  • Izgara tavasını orta ateşte iyice ısıtın. Marine ettiğiniz levrekleri iyice ısınan tavada her yüzü en az 6-7 dakika olmak üzere pişirin. Levrekleri servis tabağına aldıktan sonra üzerine limon kabuğu rendeleyip nane yaprakları serpiştirin ve arzu ettiğiniz sebzelerle servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder