Sayfalar

17 Haziran 2012 Pazar

Çikolatalı Dondurma


Vanilyalı ve bademli dondurma deneyiminin üzerinden çok geçmeden çikolatalı dondurma tarifini denememek imkansızdı benim için...Vanilyalı dondurma başarıyla sonuçlanınca çikolatalının ne kadar lezzetli olacağını tahmin edersiniz.

Açıkçası ben bile bu kadar mükemmel bir sonuç beklemiyordum. Bu yaz en çok bu tarifi deneyeceğimden eminim artık. Herşeyden önce yapılışı çok basit; tüm malzemeleri bir tencereye koyup pişiriyorsunuz. Derin dondurucu aşamasına gelince arada bir çıkartıp dondurmayı dışarıdan ortalarına doğru karıştırmanız gerekiyor ki, bu işlem dondurmanızı buzlu buzlu yemenizi engelliyor. Zaten bunu siz de istemezsiniz...

Yani tek zahmetli gibi görünen kısım bu karıştırma işlemi olabilir. Ama o kadar da olsun, dondurma makinası olmadan evde dondurma yapıp yemenin keyfine kesinlikle değer...

Bu tarifi mutlaka deneyin, hazır dondurmaları tüketmek dahi istemeyeceksiniz...

Malzemeler

1 kg süt
1 paket süt kreması
1 tepeleme yemek kaşığı toz salep
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
160 gr bitter çikolata
1 tutam tuz

  • Toz şeker, salep, tuz ve kakaoyu bir kapta harmanlayın. Sütü ve kremayı bir tencereye boşaltıp kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Süt ısınmaya başladığında salepli karışımı ekleyip bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Daha sonra bitter çikolataları da kırıp karışıma ekleyin. Çırpıcıyla karıştırmaya devam ederek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Karışımı orta ateşte 30 dakika kadar pişirin oda sıcaklığına gelince kapaklı bir kaba boşaltıp derin dondurucuya kaldırın.

  • Derin dondurucuda ilk 3-4 saat boyunca yarım saatte bir çıkarıp kenarlardan ortalarına doğru karıştırarak buzlanmayı önleyin. Dondurmanın kıvamı iyice sertleşmeye başladığında karıştırma işlemini bırakın. Derin dondurucuda en az 10-12 saat beklettikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder