Sayfalar

2 Mart 2012 Cuma

Üzümlü Biscotti




İlk kez geçen sene kızım dünyaya geldikten kısa bir süre sonra kendime gelmek adına şöyle bir silkelenip de mutfakta yaptığım ilk denemelerden biriydi biscotti. İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan, iki kez fırınlanan ve her türlü içecekle de uyum sağlayan süper lezzetli ve kıtır bisküviler...Daha önceki denememde kuru meyveleri seçmiştim bu defa sadece kuru üzümle yapmayı tercih ettim. İnanılmaz lezzetli ve bir o kadar da gevrek oldu bu ikinci denemem. Sakın iki kez fırınlanması gözünüzü korkutmasın, kulağa yapımı zahmetli gibi gelse de inanın bu lezzet azıcık uğraştığınıza değecek...



Kapalı bir kapta ya da kavanozda tazeliklerini 10 güne kadar koruyor olmaları sayesinde yanınızdan hiç ayırmak istemeyeceğiniz süper lezzetli atıştırmalıklarınız da oluyor aynı zamanda...:)



Hamurunu hazırlama süreci oldukça basit, öncelikle uzun ekmek şekli verip fırınladığınız biscottiyi pişince fırından alıp bıçakla 1,5-2 cm kalınlığında kesiyorsunuz ve daha da kıtır olmaları için tekrar fırınlıyorsunuz. İşte hepsi bu, gördüğünüz gibi hiç de zor değil...:)



Sonra bu kıtır kıtır biscottileri ister çayınıza veya koyu bir kahveye batırın isterseniz de şarabınızı yudumlayarak tüketin. Her haliyle lezzetli bu biscottileri deneyeceğinize ve seveceğinize eminim; hepinize afiyet olsun...


Malzemeler

1/2 su bardağı kuru üzüm
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
3 yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için;

1 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri mixerle krem kıvamına gelene kadar çırpın. Bu karışıma yumurtaları ekleyip tekrar çırpın.

  • Unu, mısır ununu, tuz ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın ve karışıma ekleyin. Daha sonra vanilya ve kuru üzümleri de ekleyip hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bu hamurlara rulo şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun ve ekmek şekli alacak şekilde üstünden hafifçe bastırın. 1 yumurtayı çırpıp fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve en üste toz şeker serpiştirin.

  • Hamurları 200 derecede 25-30 dakika pişirin. Fırından aldığınız biscotti soğuduktan sonra bıçakla 2 cm kalınlığında verev şekilde kesin. Fırınınızın ızgarasına kestiğiniz biscottileri dizip 15-20 dakika daha pişirin. Kapalı bir kapta saklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder