Sayfalar

20 Mart 2012 Salı

Tarçınlı Şekerli Çörekler


Görüntüsüne Martha Bakes programında bayıldığım bu çörekleri denemek için bir gün daha bekleyemezdim...Tarçınlı ve şekerli çörekler...İsterseniz kahvaltı masanızda isterseniz çayınızın yanında yiyebileceğiniz bu çörekler, istediğiniz zaman elinizin altında hazır atıştırmalıklar aynı zamanda...



İçindeki malzeme de sadece tarçın ve şeker karışımından ibaret. Hamuruna gelince çok zahmetsiz ve kolayca hazırlayabileceğiniz bir mayalı hamurla bu çörekleri pişirebilirsiniz. Hatta isterseniz fırından hazır olarak satın alabileceğiniz bir ekmek hamuru ile de bu çörekleri elde etmek mümkün...


Ben Martha Stewart'ın tarifine sadık kalarak; tarçını da çok sevdiğim için içindeki malzemeyi bu şekilde hazırladım. Siz isterseniz bu karışıma ceviz de ilave edebilirsiniz. Ya da tarçın yerine tahin, şeker ve ceviz de kullanabilirsiniz. Yani hamuru hazırladıktan sonra içindeki malzemenin yaratıcılığı tamamen size ait aslında...


Hatta bakın aklıma şimdi geldi, bir daha ki sefere bu çörekleri bol çikolatalı ya da fıstık ezmeli deneyebilirim. Ballı bademli de bir seçenek...Neyse düşündükçe bir sürü fikir çıkıyor, sürekli çörek yemek de benim için pek iyi bir seçenek değil sanırım...:)

Bu lezzetli mayalı hamurdan hazırlanmış çörekleri mutlaka denemelisiniz, kesinlikle başka malzemelerle tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz...

Malzemeler

Bu oranlarla 15 - 16 adet çörek elde edebilirsiniz. Su bardağı olarak belirtilen ölçü birimi Amerikan cup ölçü birimine eş değerdir.

hamur için;

1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
1+1/3 su bardağı ( 320 ml ) su
2 çay kaşığı tuz
5 su bardağı+1 yemek kaşığı ( 640 gr ) un
1,5 çay kaşığı kuru maya

iç malzeme;

1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ

  • 12 li muffin kalıbınızı margarin veya tereyağ ile iyice yağlayın. Bir kapta tarçın ve şekeri karıştırın. Derin bir kasede hamur malzemelerini sırasıyla ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz bu hamuru mutfakta üzerine bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirin.

  • Yarım saatin sonunda dinlendirdiğiniz hamuru unladığınız tezgaha koyun ve bir merdane yardımıyla dikdörtgen bir şekil elde edecek şekilde yanlarından incelterek açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir fırça yardımıyla hamurun tüm yüzeyine sürün ve tarçın ve şeker karışımını elinizle hamurun yüzeyine köşeleri de dahil olmak üzere serpiştirin.

  • Hamurun size bakan tarafından başlayarak rulo yaparak hamuru yuvarlayın. Daha sonra keskin bir bıçakla keserek hamuru muffin kalıbınıza sığacak şekilde parçalara ayırın. Hamur parçalarını muffin kalıbınıza yerleştirdikten sonra kalıbın üzerine bir bez ya da havlu örtüp 15-20 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda 200 derece fırında 25-30 dakika kadar çörekleri pişirin.

1 yorum:

  1. Gecen tv de izlemiştim ama başını kaçırmıştım. Çok güzel görünüyor hemen yapıcam...

    YanıtlaSil