Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

Otlu Hamur Kızartması


Özellikle pazar kahvaltısıyla veya beş çayıyla çok sevdiğim bir tarifi paylaşacağım bugün sizlerle...Pazar kahvaltımızı lezzetlendiren bu otlu hamur kızartması tarifinin yazısını bugüne yetiştirebildim ancak. Bizim evde kızartmalar çok tüketilmez, bende kızartmayı hafifletmek için dereotu ve maydonoz kullandım. Böylece gerçekten çok hafif ve lezzetli aynı zamanda da otlu ve pofuduk hamurlar oldu...:)



Bu ayki Lezzet dergisinde gördüğüm bu tarifte aslında ekmek hamuru kullanılmış, ben daha farklı bir hamur hazırladım. Ekmek hamuru almak istemeyenler için evde hazırlaması çok kolay bir hamur; bu otlarla da çok lezzetli oldu doğrusu...


Bu hamurları sade olarak hazırladığımda top şekli vererek kızartırım hep, böyle halka şeklinde kızartınca donut şeklinde oldular...

Yapılışı çok kolay, lezzetli ve hafif olan bu otlu hamurları denemenizi tavsiye ederim. Hem pazar kahvaltınıza keyif katan hem de çay saatinizi lezzetlendiren bu pofuduk hamurları peynirle veya zeytin ezmesiyle de servis edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun...

Malzemeler

3 su bardağı un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
kızartmak için sıvıyağ
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu

  • Un, tuz ve karbonatı bir kapta karıştırın, ortasına 1 yumurtayı ilave edip yoğurun. Daha sonra yoğurt ekleyip, tekrar yoğurun.

  • İnce ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu hamura ekleyip biraz yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp halka şeklini vererek derin bir tavada kızgın yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder