Sayfalar

16 Mart 2012 Cuma

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye


Pastırmalı kuru fasulye; Türk mutfağının klasiği, vazgeçilmezi...Kuru fasulyenin pişmediği bir Türk mutfağı yoktur, ama bir de bunu toprak güveç tencerede denerseniz parmaklarınızı yersiniz...:)) Hele bir de pastırmalı ve kurutulmuş kırmızı biberli olursa süper lezzetli olur diye düşünüp dün nihayet güveçte pastırmalı kuru fasulyeyi yaptım...



Yani kuru fasulye zaten lezzetli ayrıca bol protein içerdiğinden hem bizim için hem de çocuklar için çok sağlıklı bir yemek. Eee bu kadar lezzetli ve sağlıklı bir bakliyat, o toprak güveç tencerenin kokusuyla ve lezzetiyle birleşince dayanılmaz oluyor tabii...Gerçi güveçte ne pişirseniz çok lezzetli oluyor, yani evinizde eğer yoksa en kısa zamanda bu toprak güveç tencerelerden mutlaka bir tane edinin derim çünkü tadını hiç birşeye değişmezsiniz...

Her neyse en iyisi ben bir an önce tarifi veriyim sizi daha fazla bekletmeden...Bir de tabii yanına pirinç pilavını ve turşuyu da eksik etmeyin :)

Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye
6-7 dilim pastırma
6 adet kurutulmuş kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük boy soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon

  • Kuru fasulyeyi geceden bir tencerede soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün ıslattığınız fasulyeyi tencerede kaynar suda 15 dakika kadar haşlayın.

  • Güveç tencereye zeytinyağını ve küp küp doğradığınız soğanları koyup hafif ateşte soteleyin. Daha sonra salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. En son tencereye haşladığınız kuru fasulyeleri, kurutulmuş kırmızı biberleri, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kaynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra ince şeritler halinde kestiğiniz pastırmaları ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat 45 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder