Sayfalar

14 Ocak 2012 Cumartesi

Kedi Dili Pastası




Gün içinde fırsat bulabilirsem kahvemin yanında çikolatalı tatlar denemeyi seviyorum. Tabii kızım çok meşakkatli tarifler yapmama pek izin vermediği için basit ama süper lezzetli bir o kadar da hafif olan bu kedi dili pastasına bayılıyorum. Arkadaşlarıma da kahve yanında ikram etmeyi çok sevdiğim tatlılardan biri bu...

Sizin de böyle çikolatalı tatlara karşı koyamama durumunuz varsa en kısa sürede bu pastayı deneyin derim...:)

Malzemeler

1 paket ( 24 adet ) kedi dili bisküvisi
1 kg süt
2 paket kakao
1 su bardağı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 adet yumurta

  • Öncelikle süt, kakao, toz şeker ve unu bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak bir tencerede muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Daha sonra tencerenin altını kapatın ve 1 yumurtayı muhallebinize ekleyerek çok hızlı bir şekilde karıştırın; burada çok hızlı olmalısınız yumurta sıcaklıkla pişmiş bir görünüm almasın. Bu işlem sayesinde muhallebiniz hem kıvamlı hem de parlak bir çikolataya sahip olacak...:)

  • Daha sonra bu muhallebiyi kedi dili pastanız 2 kat olacak şekilde uygulayın ve buzdolabında soğuttuktan sonra da servis yapabilirsiniz.


2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ablacım ellerine sağlık,hepsi çok güzel görünüyor,en kısa zamanda hepsini denemek istiyorum ama kedi dili pastanı ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun önce bunu deniycem.Bütün tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum:)Herşey gönlünce olsun heradan tarifler hayırlı olsun;)))

    YanıtlaSil