Sayfalar

14 Ocak 2012 Cumartesi

Bolonez Soslu Makarna


Genelde sabahtan öğlene kadar olan vaktimin çoğunu kızımla geçirdiğim için öğle yemeği saatinde pratik ve sağlıklı öğünler hazırlamam gerekiyor. Bolonez soslu makarna da böyle bir yemek; az zamanda süper lezzetli bir öğüne ulaşıyorsunuz...

Çocuklar için de çok besleyici ve doyurucu olduğunu hesaba katarsak, onlar için de ayrı bir yemek hazırlamanıza gerek kalmıyor...:))

Malzemeler

Yarım paket spagetti
300 gr kıyma
1 orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
3-4 domates veya 4-5 yemek kaşığı domates konservesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam kekik veya reyhan

v     Kıymayı zeytinyağı ile orta ateşte bir miktar pişirdikten sonra ince doğranmış soğanları (burada soğanları biraz büyük ama ince doğrayın sosun içinde kaybolmasınlar), ince ince kesilmiş sarımsakları ekleyin. Soğan ve sarımsaklar da pembeleşince domatesleri, salçayı ve tuzunu da ilave edip sosu pişirin. Artık sosunuz hazır isterseniz kekik, biberiye ya da reyhan ile çeşnilendirebilirsiniz.

v     Bir tencerede kaynar suyun içine çok az zeytinyağı ve tuz ilave ederek makarnalarınızı ekleyin. Haşlanmış makarnanın suyundan 5-6 çorba kaşığı bolonez sosunuza ilave edin çünkü bu işlem sosun bütünleşmesini sağlayacaktır. Böylece daha kıvamlı ve aromatik bir sos elde etmiş olursunuz. Daha sonra makarnaları süzgeçten geçirip, servis tabağına koyun ve sosu da üzerine ilave edin. Sosun üzerine peynir rendeleyebilir ya da tane karabiberi öğütebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder