Sayfalar

13 Ocak 2012 Cuma

Karalahana Çorbası



Bu aralar bazı sebzeleri farklı formlarda pişirmeye takmış durumdayım. Mesela balkabağını sadece tatlı olarak tüketmeyip, bunun keki, böreği, çorbası...vs sürekli bunları araştırıyorum. Karalahana sebzesi de bunlardan biri; ıspanak gibi pişirmenin, salata veya sarma olarak tüketmenin dışında bu aralar çorbasını yapıyorum. Hem çok vitaminli, hem de kızımın favoilerinden biri oldu. Böylece 'bu sebzeyi ona nasıl sevdiririm acaba?' derdi de ortadan kalktı...:)

Malzemeler

1 demet ( ortalama 10-12 yaprak ) karalahana
5-6 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
3-4 adet havuç
1 kahve fincanı bulgur

v     Sarımsak, soğan, havuç ve patatesi zeytinyağıyla bir tencerede soteleyin. Hafif renk almaya başladıklarında sıcak su ilave edin.

v     Su kaynamaya başlayınca bulguru ve elinizle parçalara böldüğünüz karalahanaları ve istediğiniz miktarda tuzu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Bütün sebzeler piştikten sonra çorbanızı blenderla çekebilirsiniz.

v     Bu çorbanın servisini yaparken üzerine peynir rendeleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder