Sayfalar

6 Nisan 2012 Cuma

Zeytinyağlı Taze Bakla



2 gün önce fava tarifini paylamıştım sizlerle. Hazır bakla ile başlamışken aynen devam etmek istedim ve sırada benim favorilerimden biri olan zeytinyağlı taze bakla var...Egeli olmamdan da kaynaklanıyor sanırım benim zeytinyağlı yemekleri çok sevmem :) Zeytinyağlı yemeklerin neredeyse hiçbirine hayır diyemem doğrusu...:)



Bazıları zeytinyağlı taze bakla yemeğini kuru soğan ile pişirir ama Ege'de bazı yerlerde ve Girit mutfağında bu yemek özellikle taze soğan ile pişirilir. Hatta taze soğanın özellikle yeşil yaprakları ince ince doğranır ve zeytinyağı ile sotelenir.

Sonra siz doyamazsınız o taze baklanın lezzetine...Ama taze soğan yoksa kuru soğan kullanın tabii, o şekilde de çok lezzetli oluyor zaten. Üzerine de dereotu serpiştirip yanında da arzunuza göre sarımsaklı yoğurt ile servis ederseniz süper sağlıklı ve lezzetli bir yemek olur hem sizin için hem de çocuklar için.

Herkes mutlaka evinde bu yemeği en azından bir kez bile olsa yapmıştır, ama bildiğiniz gibi tarifler yörelere göre o kadar farklılıklar gösteriyor ki bence bir de böyle deneyin derim, eminim çok seveceksiniz bu ultra hafif ve lezzetli taze bakla yemeğini...



Malzemeler

500 gr taze bakla
4 adet taze soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz, karabiber
1/2 demet dereotu

  • Bıçakla 2 ya da 3 eşit parçaya kestiğiniz baklaları iyice yıkayıp süzün. Kahve fincanındaki zeytinyağın yarısını düdüklü tencereye koyun, ince ince doğradığınız taze soğanları da içine ekleyip orta ateşte soteleyin. Daha sonra yıkadığıız taze baklaları ekleyip, tuz ve karabiber ilavesini yaptıktan sonra 5 dakika kadar baklaları da kavurun. Baklaların üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve düdüklü tencerede 10 dakika kadar, normal tencerede ise en az 30 dakika baklalar yumuşayana kadar pişirin.

  • Servis tabağına koyduğunuz taze baklanın üzerine dereotu serpiştirip, kahve fincanında kalan yağı üzerine gezdirin ve arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder