20 Şubat 2012 Pazartesi

Coco Cookies ( Hindistan Cevizli Kurabiye )


Siz de hindistan cevizinin kokusuna ve tadına deli olur musunuz? Ben bayılırım, hindistan cevizini hem taze hem de kurutulmuş olarak tüketmeyi çok severim; hem çok sağlıklı hem de lezzetli...Hindistan cevizini bu kadar sevmeme rağmen bu kurabiyeyi evde hiç denememiştim doğrusu, genelde pastanelerde hazır görünce dayanamayıp hemen alırım, yanında da koyu bir kahve içmeyi ihmal etmem tabii. Nedense bu kurabiyeyi evde yapmayı hiç düşünmemiştim, sanırım kıvamını tutturamamaktan korktum biraz. Ama bu tarifle ne kadar kolay yapılabildiğine siz de şaşıracaksınız. Sanırım mutfakta 15 dakikanızı alır; kurabiyeleriniz pişerken siz de çayınızı ya da kahvenizi hazırlarsınız...



Geçen gün markette Carte d'or Coco Cookies paketi rafta gözüme çarptı, çok pratik hazırlayabiliyorsunuz, sanırım paketteki karışıma sadece su ilave edip kurabiyeleri çok kısa zamanda hazırlıyorsunuz. Ama ben yine hazır almak istemedim tabii; hazır ürünlerin çok pratik olduğuna ve hayatı kolaylaştırdığına inanıyorum, ama ben mutfakta birşey hazırlarken içine mutlaka ne koyduğumu görmeliyim ve tabii herşeyiyle kendim hazırlamalıyım...Şimdi vereceğim coco cookies tarifi de inanın bu paketteki kadar kolay, tadı da bir harika oldu. İçinde ne yağ var ne de un...Hem sağlıklı hem de lezzetli kurabiye yapmak istiyorsanız, eee bir de hindistan cevizi seviyorsanız, hiç beklemeyin koşun mutfağa hemen deneyin bu kurabiyelerden...

Malzemeler

Bu malzemelerle 14-15 adet kurabiye hazırlıyorsunuz. Tarifdeki su bardağı ile belirtilen ölçü Amerikan cup ölçüsüne eş değerdir.

3 yumurta akı
2/3 su bardağı toz şeker ( 140 gr )
150 gr hindistan cevizi
1 limon kabuğu rendesi

  • Öncelikle yumurta aklarını kuru ve temiz bir kapta elektrikli mixerin düşük hızında bir süre çırpın. Yumurta akları biraz köpürmeye başlayınca mixerin orta hızında bir süre daha çırpın. Krem kıvamına gelince şekeri ekleyin, çok fazla çırpmadan karıştırın. Ardından hindistan cevizini ve limon kabuğunu da ekleyin, yine çok fazla karıştırmayın sadece malzemeler birbiriyle bütünleşsin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yerleştirin. 190 derece fırında kurabiyelerinizin üzeri hafif kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerinizin üzeri hafif kızarınca fırından alın, çok çabuk yanabilirler çünkü.

  • Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritip, çatal yardımıyla üzerine çizgiler halinde dekor yapabilirsiniz.

8 yorum:

  1. Bayılırım bunlara ellerine saglık heracim, hemen deniycem,bildik bir pastaneye girdiğimde ilk aklıma bu ve kardesi acibadem kurabiyeleri gelir ama evde denemek bencede en güzeli , birara acibadem kurabiyesi tatifinide yazarsan çok memnun olurum...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim sibelcim, ben de senin gibi acıbadem kurabiyesini de çok severim. Daha önce hiç yapmadım ama umarım o da ilk denememde bu kurabiyeler kadar lezzetli olur...:))

    YanıtlaSil
  3. ya su tarfleri subardagıyla verseniz olmazmı gramı nasıl ölçeyim ben simdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısınız, ben de o şekilde ölçü belirtmeye özen gösteriyorum. Hindistan cevizini 50 gr lık paketlerden 3 paket halinde kullanmıştım. Yani ortalama 2 su bardağı kadar. Teşekkürler...

      Sil
  4. Ya bu yumurta akını bildiğin köpük kıvamına gelene kadar mı çırpcaz yoksa köpük kıvamından biraz daha az çırpılmış bi kıvam mı olcak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yumurta beyazları kar gibi olunca mixeri kapatabilirsiniz. Diğer karışımı eklediğinizde alttan yavaş hareketlerle kaşıkla karıştırarak homojen bir karışım elde etmeye çalışın. Bunu yaparken yumurta aklarının havasini söndürmemeye çalışın.

      Sil
  5. Ayrıca fırın önceden ısınmış olmalı mı? yoksa tepsiyi koyduktan sonra mı dereceyi ayarlayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırını önceden ısıtabilirsiniz...

      Sil