Sayfalar

24 Şubat 2012 Cuma

Portakallı ve Bisküvili Pasta


Kolay, pratik ve bir o kadar lezzetli ve hafif olan tarifleri denemeyi gerçekten çok seviyorum. Bu portakallı ve bisküvili pasta da öyle bir tarif. Evinizde bulunan petit beurre bisküvileriyle kolayca pişirmeye bile gerek kalmadan hazırlayabileceğiniz bir pasta. Kahvenizin yanına lezzet katması için ya da aniden gelen misafirleriniz için süper bir tarif aynı zamanda...



Portakal ve çikolatanın uyumunu her zaman sevmişimdir, birbirini dengeleyen lezzetli ikili...Bu pasta da hem kakaonun o dayanılmaz kokusu ve lezzetini hem de portakal suyunun verdiği o hafifliği bulabilirsiniz. Bence bu pratik ve lezzetli pastayı siz de bir an önce deneyin, kahvenizin yanında bir dilim portakallı ve bisküvili pastayla kendinizi şımartmayı da ihmal etmeyin...:)

Malzemeler

2 paket petit beurre bisküvi
60 gr robotta öğütülmüş badem
2 portakal kabuğu rendesi
2 adet portakalın suyu
40 gr kakao
60 gr margarin
2/3 su bardağı toz şeker ( 150 gr )

  • Bisküvileri derin bir kapta fazla ufalamadan kırın. Margarini bir tavada eritin, portakal suyunu ve şekeri ekleyip iyice karıştırın. Bu karışıma öğütülmüş badem ve portakal kabuğu rendesini ilave edip tekrar karıştırın. Tüm malzemeler birleştikten sonra karışımı bisküvilerin üzerine döküp karıştırın. Yağlı kağıtla kapladığınız kare veya dikdörtgen bir kalıba karışımı dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla bastırarak düzeltin. Pastayı buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder