Sayfalar

23 Şubat 2016 Salı

Kakaolu Vişneli Mini Kekler



Çok uzun bir ara olmuş bu defa fark edemedim bile yoğunluktan...instagram'daki sevgili takipcilerimden mesajlar gelmeye başlayınca bir de baktım ki neredeyse bir ay olmuş buralara uğramayalı...

Hepimizin yoğun geçiyor günleri hep bir şeylere yetişme telaşı içinde, bir de ülkenin gündemi de çok yoğun olunca sosyal medyada bulunmak aklıma bile gelmiyor bu aralar. En son evimizin hemen yanından bir şehit uğurladık, her ne kadar tanımasak da içinde hissetmemek, kayıtsız kalmak mümkün değil...



Neyse çok klasik ve pratik bir tarifle tekrar merhaba demek istedim, denerseniz çok beğenirsiniz umarım, biz çok sevdik zaten çikolata vişne uyumu en sevdiklerimizden...

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

2-2, 5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
115 gr oda sıcaklığında tereyağı 
2 yumurta 
1/2 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı bitter kakao
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 paket kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı vanilya 
1 tutam tuz 

Üzeri için; 
200 ml krema
  200 gr bitter çikolata

  ▪ Derin bir kasede oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar mixer ile iyice çırpın. Bu karışıma yumurtaları ve sütü de ekleyip tekrar çırpın. Başka bir kasede harmanlandığınız un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Son olarak, vişneyi ilave edin ve karıştırın. Muffin kağıtlarına ya da kalıbına hamuru eşit şekilde paylaştırın. Önceden isittiginiz 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kürdan ile kontrol ettiğinizde yapışmayan bir kıvam elde edene kadar pişirin. 

▪ Fırından aldığınız cupcakeler soğurken, çikolatalı sos için kremayı sos tavasinda orta ateşte ısıtın ve kaynama noktasına gelmeden iri parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Sosu soğurken arada bir karıştırın, iyice soğuyup kıvam aldığında cupcakelere sürün ve vişnelerle süsleyin.

3 yorum: