Yine uzun bir aradan sonra çok pratik bir tarif ile dönüyorum, bu tarif evde pizza yapmanın keyfinden vazgeçemeyenler için...
Çok pratik aynı zamanda mükemmel bir pizza için gerekli tüm aromaları içinde barındıran eşsiz bir sos diyebilirim. Tarifi yabancı bir blogdan aldım bir iki ufak dokunuşla tam da bizim istediğimiz bir lezzet oldu...
Hafta sonu evde pizza keyfi yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim...
Hepinize afiyet olsun.
Malzemeler
4 adet orta boy rendelenmiş domates
1 adet rendelenmiş ve suyu süzülmüş soğan
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 avuç ince kıyılmış taze fesleğen ya da reyhan
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Kurutulmuş acı biber ( opsiyonel )
▪ Sos tavasına çok az zeytinyağı ekleyip rendelenmiş domatesleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Domatesler biraz suyunu çekmeye başlayınca diğer malzemeleri de ekleyin ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda sosunuzu cam kavanozlara aktarın, pizza sosunuzu buzdolabında 1 hafta boyunca saklayabilirsiniz.
Çok pratik aynı zamanda mükemmel bir pizza için gerekli tüm aromaları içinde barındıran eşsiz bir sos diyebilirim. Tarifi yabancı bir blogdan aldım bir iki ufak dokunuşla tam da bizim istediğimiz bir lezzet oldu...
Hafta sonu evde pizza keyfi yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim...
Hepinize afiyet olsun.
Malzemeler
4 adet orta boy rendelenmiş domates
1 adet rendelenmiş ve suyu süzülmüş soğan
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 avuç ince kıyılmış taze fesleğen ya da reyhan
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Kurutulmuş acı biber ( opsiyonel )
▪ Sos tavasına çok az zeytinyağı ekleyip rendelenmiş domatesleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Domatesler biraz suyunu çekmeye başlayınca diğer malzemeleri de ekleyin ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda sosunuzu cam kavanozlara aktarın, pizza sosunuzu buzdolabında 1 hafta boyunca saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder