Sayfalar

9 Ağustos 2015 Pazar

Yer Fıstığı Ezmeli Dondurma


Bu sene yaz mevsiminden hiç anlamadım, benim için o kadar bunaltıcı ki sanırım çok nemli bir yerde yaşamımızın etkisi durumu daha da kötüleştiriyor...Bu sıcaklarda uyumak, hareket etmek bile güçken mutfağa girip birşeyler yapmak imkansız oluyor, oysa geçen yaz ne kadar çok kullanmıştım dondurma makinesini, bu sene değişik bir tarif denemeye halim yok hiç...


Ama geçenlerde makineyi çıkarınca Hera için dondurma yapmak istedim, ve ortaya bu çok lezzetli ve çok sevdiğimiz fıstık ezmeli dondurma tarifi çıktı. Sadece Hera değil, eşim ve ben de bayıldık bu dondurmaya, zaten ne şekilde yaparsanız yapın evde yapılmış bir dondurmanın lezzetini hazırda satılan o bol kremalı doğallıktan uzak dondurma adı altında satılan ürünlerle kiyaslayamazsiniz. Evde dondurma makineniz yoksa da hiç problem değil, sadece saat başı derin dondurucudan alıp iki dakika kadar karıştırıp tekrar kaldırıyorsunuz, böylece buzlanmadan lezzetli bir dondurma yiyebilirsiniz.


Bu tarifi denerseniz, umarım en az bizim kadar beğenirsiniz. Herkese, keyifli ve biraz da olsa serin günler dilerim :)

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

500 ml süt
  1 yemek kaşığı salep 
1 yemek kaşığı mısır nişastası 
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1/2 su bardağı toz şeker 
1 tutam tuz 
Üzerine fıstık

▪ Sütü ve salebi derin bir tencereye koyun ve 5 dakika kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra orta ateşte ocağa alın ve karıştırın.

  ▪ Süt ısınınca toz şeker, mısır nişastası ve tuzu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelmeden önce ocaktan alıp fıstık ezmesini ekleyip iyice karıştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. İyice soğuduğunda, derin dondurucudan çıkardığınız dondurma makinesinin haznesine kullanım talimatlarına göre aktarın. 15-20 dakika makineyi çalıştırıp, derin dondurucuya kaldırın. İlk 4 saat donmaya bırakıp, daha sonra uzerine fistik serperek servis edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. MERHABA; DONDURMA MAKİNASINI MARKASI NEDİR VE MEMNUNMUSUNUZ? BEN PHİLİSPİNKİNİ ARIYORUM AMA PİYASADA YOK TEFAL SEÇENEĞİM VAR AMA BEN DE TEFAL ÜRÜNLERİNİ PEK SEVMEM :( ALMAK İSTİYORUM LÜTFEN YARDIM EDERMİSİNİZ? FİLİZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Filiz,
      Ben 3 yıldır neredeyse tchibo'nun dondurma makinasını kullanıyorum, şimdilik çok memnunum en azından buzlanma ya da saat başı derin dondurucudan çıkartıp karıştırma zahmetini ortadan kaldırıyor. Ama tefalin de gayet iyi olduğunu duymuştum.
      Sevgiler :)

      Sil