Sayfalar

20 Kasım 2014 Perşembe

Fırında Kuzu Gerdan


Bu aralar hem yoğunluktan hem de kısa bir tatil molası nedeniyle blogu ihmal ettim biraz. Tatil çabucak bitti, ama yoğunluk devam tabii, neyse ki işim hep mutfakla olduğu için şanslıyım çünkü enerjimi en iyi depoladığım yer burası...Ama bugünlerde en büyük hobim instagram paylaşımlarıma bile fırsat bulamıyorum neredeyse, neyse işler biraz yoluna girince bir düzen oluşturmaya çalışıcam umarım ;)



Fırında kuzu gerdan tarifine gelince, kuzu etini seviyorsanız mutlaka deneyin derim. Gerdan kısmı etin en lezzetli yerlerinden biri, fırında piştiğinde üstelik tarçın çubuğu ile bir araya gelince ortaya muhteşem bir aroma ve lezzet çıkıyor. Hera et yemeklerinin yanında fırın patatesi çok sevdiği için bu eti de patates ile pişirdim. Çok pratik bir tarif zaten ama lezzeti eminim sizi ve ikram ettiğiniz konuklarınızı çok mutlu edecek. En kısa zamanda mutlaka deneyin.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

2-3 kişilik

6 adet dilimlere ayrılmış kuzu gerdan
3-4 adet orta boy patates
1 baş sarımsak
1 adet büyük boy soğan
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
2-3 adet çubuk tarçın
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat

▪ Dilimlenmiş kuzu gerdanı fırın tepsisine dizin, patatesleri iyice yıkayıp 4 e bölün ve etlerin yanına dizin. Ince halkalar halinde doğradığınız soğanı ve ikiye böldüğünüz bir baş sarımsağı da ilave ettikten sonra, tuz, karabiber, pulbiber, rendelenmiş muskat ve çubuk tarçınları ekleyin.

▪ Fırın tepsisinin üzerini yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin, daha sonra en üstteki yağlı kağıdı alıp üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder