Sayfalar

15 Aralık 2013 Pazar

Pazı Pestolu Makarna





Pazıdan pesto mu olur? Öyle bir güzel olur ki, bir makarnakolik biri için aslında taze ve yeşil yapraklı her sebzeden pesto yapılabilir. Bu pesto sosu en son taze bezelye ile hazırlayıp, tadına doyamamıştım. Bu defa, pazı yapraklarıyla biraz fazla hazırlayıp derin dondurucuya da bir kısmını ayırabildim bir daha ki makarna ziyafetim için...




Pestonun orjinalindeki taze fesleğen yapraklarıyla hazırlanmış haline  zaten taparım , ama eğer evinizde fesleğen yoksa ya da pazardan aldığınız taptaze yeşil yapraklı sebzelerden arta kalanları nasıl değerlendireceğinizi bilemiyorsanız, bu tarif tam da size göre...Hele, bir de benim gibi makarna delisi biriyseniz hiç durmayın derim...




Ben de evde sürekli olarak zeytinyağlı yemeğini ya da sarmasını yaptığım pazı yapraklarını bu defa pesto sos olarak hazırlayıp kavanozladım. Hera, sebzeleri aynı şekilde birkaç kez üst üste tükettiği zaman çok çabuk bıkıyor ve o sebzeyi yemekten tamamen vazgeçebiliyor. Eh, bu nedenle de onun için böyle farklı tarifler denemek benim de çok hoşuma gidiyor. En az fesleğen pesto kadar lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bulduğum pazı pesto tarifini siz de mutlaka deneyin ve makarnalarınızı bu muhteşem sosla lezzetlendirin.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler  

Pazı pesto için,  

1 demet pazı
150 gr ufalanmış ceviz
6 - 7 diş sarımsak
200 gr rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
Tuz, karabiber  
1 paket makarna  

▪  İyice ısıttığınız bir tavada ufaladığınız cevizleri ve kabuklarını soyduğunuz sarımsakları hafifçe çevirerek kavurun.  

▪  Kavrulmuş ceviz ve sarımsakları mutfak robotunda öğütün. Pazı yapraklarını da ekleyip tekrar öğütün ve karışıma azar azar zeytinyağı ekleyerek robotu çalıştırmaya devam edin.  

▪  Son olarak parmesan rendesini ekleyip iyice karıştırın ve homojen bir karışım elde edin. Pesto sosu kavanozlara doldurup 2-3 gün içinde tüketeceksiniz buzdolabına, daha sonra tüketmek istiyorsanız derin dondurucuya kaldırın.  

▪  Makarnayı paketteki talimata göre hazırlayın ve sostan istediğiniz miktarda üzerine ekleyerek karıştırın.

1 yorum: