Sayfalar

3 Şubat 2013 Pazar

Pırasalı Bulgur Pilavı




Bugünlerde havaya ne oldu böyle ? Hava sıcaklığı birazcık da olsa bahar aylarına giriyormuşuz hissi verirken, iki gündür hiç durmadan delicesine esen bu rüzgar da nereden çıktı ?...Tamam rüzgarı meşhur bir yerde yaşıyorum ama, evin içinde otururken bile rüzgarı duyunca sanki dışarıda hortum var sanıyorsunuz...Neyse, bakalım önümüzde daha Mart ayı var, umarım geçen sene olduğu gibi kışın yaşamadığımız o sert havayı mart ayında en şiddetli haliyle geçirmeyiz...

Mevsimlerden bahsetmişken, bu mevsimin en çok tüketilen sebzelerinden pırasayı bazılarımız hiç sevmez ve eve dahi sokmayız, hatta kimileri bırakın yemeyi bu sebzenin kokusuna bile tahammül edemezler.

Geçenlerde Lezzet dergisinin eski bir sayısında bulduğum bu tarif, pırasayı çok fazla tüketemeyenler için. Pırasalı bulgur pilavını yerken pırasanın kokusunu çok fazla almıyorsunuz, hem de bolca lif içeren besin deposu bulgur pilavına da hoş bir lezzet katmış oluyorsunuz.

Pırasayı yemek olarak çok tercih etmeyenler, bu tarifi en kısa zamanda deneyin ; )

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1 su bardağı pilavlık bulgur
3-4 adet pırasa
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber

▪ İyice yıkanmış pırasaları 1cm kalınlığında doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavaya alıp orta ateşte tuz, karabiber ve pulbiber ile soteleyin. Pırasalar iyice yumuşadığında ateşi kapatın.

▪ Pilav tenceresine tereyağ ile bulguru koyun ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Biber salçasını ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sıcak suyu ilave edip biraz tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavın üzerine kavurduğunuz pırasayı ekleyip, 10 dakika dinlenmeye bırakın, daha sonra sıcakken servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder