Sayfalar

25 Aralık 2012 Salı

Zencefilli Kek ( Gingerbread Cake )



Birbirinden lezzetli yılbaşı tariflerine devam. Zencefilli kek zengin bir dokuya sahip olup, çok baharatlı lezzetleri sevenler için gerçekten tapılası bir kek...Daha önce de zencefilli kek yapmıştım, ancak hiçbiri bu kadar aromatik ve zengin değildi. Ve, sanırım yine içlerinde hiçbiri bu kek kadar yılbaşını çağrıştıran aromalara sahip değildi.

Zencefil, tarçın, karanfil, muskat cevizi...nedense, hepsi benim için yeni yılın habercisi gibi...Kekin üzerindeki pudra şekeri de her yıl bu zamanda yağması beklenen karın habercisi sanki...

Yani, tam yılbaşı menüsüne uygun, birbirinden lezzetli ve zengin aromayı içinde barındıran bu lezzetli keki eğer yılbaşında evde parti yapacaksınız mutlaka ikram edin. Ya da başkasına bir partiye davetliyseniz, yine bu keki yapıp götürebilirsiniz. Hem hoş bir sürpriz hem de konuklar için farklı bir deneyim olabilir. Yemekten bir süre sonra bile içkinizin ya da koyu kahvenizin yanına da çok yakışacaktır.

Hele çocuklardan bahsetmeye hiç gerek yok; onlar bu lezzeti eminim seveceklerdir. Zaten, içinde bulunan faydalı baharatlar ve üzüm pekmezi sayesinde de besin değeri çok yüksek bir kek tüketmiş olacaklar. Yani, yemelerinde hiçbir sakınca yok, hatta bırakın bol bol yesinler ;-)

Baharatlı ve yoğun keklerden hoşlanıyorsanız bu tarifi o kadar çok seveceksiniz ki, eminim yılbaşı akşamından sonra da fırsat bulduğunuz en kısa sürede tekrar deneyeceksiniz :-)

Hepinize afiyet olsun.




Malzemeler
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yulaf
2 yemek kaşığı toz zencefil
2 tatlı kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
I tutam tuz
2 yumurta
1/2 su bardağı esmer toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1/ 2 su bardağı üzüm pekmezi
1 paket kabartma tozu
üzerine pudra şekeri

▪ Derin bir kasede yumurtaları ve şekeri mixer ile iyice çırpın. Karışıma sıvıyağ, yoğurt ve pekmezi ekleyip, tekrar karıştırın. Başka bir kasede baharatları harmanlayın ve yulaf ezmesiyle bir araya getirin. Bu karışımı yumurtalı karışıma ilave ederek karıştırın. Son olarak, tuz, kabartma tozu ve unu eleyerek bir çırpıcı yardımıyla malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın.

▪ Kek hamurunu yağladığınız kek kalıbına dökün ve 200 derece fırında 40-45 dakika kürdanla kontrol ettiğinizde yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirin. kalıptan çıkardığınız kek soğuduğunda üzerine pudra şekerini eleyerek serpiştirin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder